22 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăEconomieBugetarii vor primi CASE DE LA STAT, daca intra in noul program...

Bugetarii vor primi CASE DE LA STAT, daca intra in noul program al Ministerului Dezvoltarii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDARP) vrea să lanseze un nou program prin care să fie construite 6.500 de locuinţe de serviciu pentru bugetari în următorii cinci ani, pentru care va aloca 284 milioane de euro de la bugetul de stat.

MDRAP a elaborat un proiect de act normativ prin care se ia în calcul construcţia de locuinţe de serviciu pentru angajaţii din sectorul public.

Cea mai mare nevoie de locuinţe de serviciu a venit din partea Ministerului Apărării Naţionale, care anual alocă fonduri de la bugetul de stat pentru a satisface nevoile de locuire ale angajaţilor şi care mai spune că aceste cheltuieli ar putea fi reduse prin realizarea de locuinţe de serviciu. Anul trecut, MapN a plătit 30,5 milioane de euro drept chirie pentru peste 20.000 de cadre militare. La nivel naţional, MapN are nevoie de aproape 15.000 de locuinţe în 53 de localităţi, notează Economica.net.

ANL a înregistrat din 2015 solicitări pentru realizarea de locuințe de serviciu din partea următoarelor instituții publice: Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Călărași, Consiliul Județean Olt, din partea Primăriilor localităților Zărnești, Costinești, Vălenii de Munte, dar și din partea Administrației Naționale Apele Române.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version