16.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATETransporturiCa la noi: Dupa intarzieri de ani de zile, Metrorex inaugureaza noua...

Ca la noi: Dupa intarzieri de ani de zile, Metrorex inaugureaza noua magistrala fara trenuri

in:

Stiri pe acelasi subiect

Inaugurarea Magistralei 5 de metrou programată pentru vara acestui an aduce vești proaste pentru unii dintre călători, care vor trebui să aștepte în stații mai mult timp după metrou, notează stirileprotv.ro.

Nu mai puțin de 8 trenuri vor fi scoase din funcțiune de pe liniile M1 și M3 pentru a fi introduse pe tronsonul Râul Doamnei – Eroilor al Magistralei 5, care va fi inaugurat pe 30 iunie. Aceasta este singura soluție găsită de Metrorex pentru a putea da drumul circulației pe M5 la data programată, în condițiile în care alte garnituri de metrou nu sunt disponibile, informează Club Feroviar.

Din acest motiv, călătorii de pe M1 și M3 vor aștepta cu un minut în plus sosirea metroului în stații. Asta înseamnă că la orele de vârf, timpul de așteptare va crește de la 5 la 6 minute și la 9-10 minute în restul timpului, de la 1 iulie 2020.

”S-a ţinut cont de faptul că până la sfârșitul anului 2023 vor fi livrate cele 13 trenuri noi achiziționate pentru exploatarea pe Magistrala 5. Prin urmare, în anul 2024 cele 13 trenuri noi se vor utiliza pe Magistrala 5, iar trenurile tip BM utilizate pe acestă magistrală în perioada 2020-2023, vor reveni în parcul Magistralelor 1 și 3, acțiune care va crea posibilitatea aplicării graficelor de circulație prin care este prevăzută scăderea intervalului de urmărire a trenurilor de la 6 minute la 5 minute (sublin.ns) în orele de vârf de trafic”, se arată în proiectul de act normativ pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor. Trenurile ”tip BM” înseamnă trenuri Bombardier, iar în perioada 2020-2023 numărul celor ”detașate” pe Magistrala 5 va fi de opt, după cum reiese din proiectul de act normativ.

Ultima încercare a Metrorex de a achiziționa noi garnituri de metrou a avut loc în 2014, atunci când a organizat o licitație pentru cumpărarea a 52 de trenuri. În cele din urmă acea licitație în valoare de 1,5 miliarde de lei a fost anulată în 2017 după ce ai multe firme au contestat procedura de atribuire.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version