27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăDivertismentDezvoltare personalaCe patesti daca minti la spovedanie: Explicatiile preotilor

Ce patesti daca minti la spovedanie: Explicatiile preotilor

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Taina Spovedaniei este foarte importantă pentru credincioși. Aceștia nu trebuie să ascundă nimic când ajung în acest moment, să fie transparenți și cât mai sinceri cu duhovnicul. Curățenia aceasta se poate face numai aici, pe pământ.

Pe lumea cealaltă nimeni nu-i mai poate ajuta pe oameni și vor trebui să suporte consecințele. E bine să ne mărturisim și să se curățăm de toate pentru a scoate relele din sufletul nostru. Preotul este cel care poate salva omenirea.

Pentru că încalcă taina, credincioșii nu se vor simți eliberați și nu vor scăpa de povara care le apasă sufletele. Preotul nu este cel care iartă cele făcute de oameni, ci Dumnezeu, însă are rolul de a curăța sufletul.

Potrivit crestinortodox.ro, credincioșii nu trebuie să aștepte un răspuns sau un sfat de la duhovnic atunci când merg la spovedanie. Creștinii ortodocși doar sunt ajutați de preoți. În plus, se roagă zicând: „Doamne, pune în mintea și în gura duhovnicului meu răspunsul care îmi este de folos”.

Rugăciunea făcută înainte de a recurge la Taina Spovedaniei aduce mult bine oamenilor pentru că are un efect binefăcător. Concret, prin glasul părintelui ne vorbește însuși Dumnezeu. Taina impune o mare delicatețe din partea părintelui.

Ultimele stiri