Acasă Dezvoltare personala Ce patesti daca minti la spovedanie: Explicatiile preotilor

Ce patesti daca minti la spovedanie: Explicatiile preotilor

Taina Spovedaniei este foarte importantă pentru credincioși. Aceștia nu trebuie să ascundă nimic când ajung în acest moment, să fie transparenți și cât mai sinceri cu duhovnicul. Curățenia aceasta se poate face numai aici, pe pământ.

Pe lumea cealaltă nimeni nu-i mai poate ajuta pe oameni și vor trebui să suporte consecințele. E bine să ne mărturisim și să se curățăm de toate pentru a scoate relele din sufletul nostru. Preotul este cel care poate salva omenirea.

Pentru că încalcă taina, credincioșii nu se vor simți eliberați și nu vor scăpa de povara care le apasă sufletele. Preotul nu este cel care iartă cele făcute de oameni, ci Dumnezeu, însă are rolul de a curăța sufletul.

Potrivit crestinortodox.ro, credincioșii nu trebuie să aștepte un răspuns sau un sfat de la duhovnic atunci când merg la spovedanie. Creștinii ortodocși doar sunt ajutați de preoți. În plus, se roagă zicând: „Doamne, pune în mintea și în gura duhovnicului meu răspunsul care îmi este de folos”.

Rugăciunea făcută înainte de a recurge la Taina Spovedaniei aduce mult bine oamenilor pentru că are un efect binefăcător. Concret, prin glasul părintelui ne vorbește însuși Dumnezeu. Taina impune o mare delicatețe din partea părintelui.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVIDEO – “Când la 8 ai nuntă și la 9 salvezi lumea”. Imagini cu Batman la nunta fac senzatie pe internet
Articolul următorIncepe razboiul impotriva spagii. Nicolae Ciucă: „România își asumă la cel mai înalt nivel aderarea la Convenția anti-mită”