18.2 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăACTUALITATECulmea tupeului! Biserica Ortodoxa Romana AMENINTA ca va lua bani de la...

Culmea tupeului! Biserica Ortodoxa Romana AMENINTA ca va lua bani de la credinciosi daca Guvernul ii cere IMPOZIT!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Biserica Ortodoxă Română a anunțat printr-un comunicat că este de acord să înceapă discuții pe tema impozitării veniturilor, doar dacă îi sunt retrocedate proprietățile confiscate de către statul român, arată BOR într-un comunicat publicat pe site-ul Agenției de știri Basilica.

Cu alte cuvinte, dacă Guvernul României îndrăznește să aplice taxe pe activitățile religioase, Biserica va cere să i se restituie toate proprietățile confiscate de comuniști. În comunicat nu se menționează câte sute de mii de hectare de proprietăți au fost retrocedate până acum și căt mai este de retrocedat.

„Biserica este deschisă pentru o discuţie pe tema impozitării veniturilor ei dacă această discuţie este abordată împreună cu chestiunea retrocedării sau a compensării tuturor proprietăţilor bisericeşti confiscate de Statul român, astfel încât Biserica să poată dispune de resursele necesare pentru întreţinere şi pentru susţinerea operei ei social-filantropice”, se arată în comunicat.

Biserica atrage atenția asupra faptului că doar o mică parte din proprietăți i-a fost retrocedată.


 

Citeste si:

Slujba pentru A SCOATE FIRMA DIN DATORII si pentru INVIDIE, într-o biserica din Cluj-Napoca!

Un obiect MISTERIOS a picat din cer exact pe o BISERICA! SRI-ul a sosit imediat!


 

„În urmă cu câteva zile, Patriarhia Română a explicat într-un comunicat de presă că veniturile realizate de unităţile bisericeşti sunt folosite pentru cheltuieli cu salariile, utilităţile, întreţinerea unui important patrimoniu de locaşuri de cult şi alte clădiri bisericeşti, pentru susţinerea unei semnificative opere social-filantropice şi educaţional-culturale în societatea românească şi în comunităţile de români din străinătate”, se mai arată în document.

BOR mai susține că este bine organizată, are capacitatea de a-și administra eficient proprietățile, fapt ce ar trebui apreciat și promovat, nu invidiat și denigrat.

”Cele aproximativ 800 de instituţii şi programe socio-medicale şi educaţionale (cabinete medicale, cabinete de consultanţă, cămine şi centre pentru bătrâni, copii şi alte persoane defavorizate, grădiniţe etc.), pentru susţinerea cărora anul trecut (2014) eparhiile Patriarhiei Române au cheltuit peste 87.000.000 lei, sunt susţinute în imensa lor majoritate tocmai din veniturile obţinute corect şi transparent de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române”, se mai precizează în comunicatul BOR.

Totodată, se reamintește că statutul fiscal al Cultelor din România este similar celui din majoritatea statelor Uniunii Europene, acestea fiind susținute pentru contribuția lor la viața societății.

Săptămâna trecută, Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că la finele anului ar putea fi purtată o discuție legată de impozitarea anumitor venituri ale cultelor.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version