25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATECurtea de Apel Bucuresti: Se reia ridicarea masinilor parcate neregulamentar!

Curtea de Apel Bucuresti: Se reia ridicarea masinilor parcate neregulamentar!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mașinile electrice se ieftinesc pe fondul scăderii cererii

Sub presiunea concurenţilor chinezi, marii producători auto americani şi...

Efectele razboiului: masinile rusesti interzise in tarile europene

Polonia, Finlanda si tarile baltice interzic intrarea masinilor rusesti....

Maşinile parcate sau oprite neregulamentar ar putea fi ridicate iar, după ce în ultimele luni astfel de sancţini nu se mai aplicau. Curtea de Apel București a decis că este obligaţia Guvernului să adopte, în regim de urgență, normele corespunzătoare, după ce acestea vor fi elaborate de Ministerul de Interne.

Conform deciziei Curții de Apel București, Ministerul de Interne are la dispoziție 30 de zile, din momentul în care decizia rămâne definitivă, să elaboreze procedurile de ridicare a mașinilor oprite sau staționate ilegal pe carosabil. Ulterior, Guvernul are la dispoziție alte 30 de zile pentru elabora regulamentul de ridicare.

Deocamdată, decizia nu este definitivă, dar Primăria Sectorului 1 cere punere în aplicare a acesteia de îndată. Pe 25 mai 2015, ridicarea mașinilor a fost supendată în sectorul 1, după ce instanța supremă a decis că nu este de competența consiliilor locale să decidă astfel de măsuri.

Primăria Sectorului 1 a dat însă în judecată Guvernul și Ministerul Afacerilor Interne și, acum, a avut câștig de cauză în primă instanță, anunță Digi24.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version