16.3 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăSocialSanatateDe ce este bună slănina de porc pentru organismul uman?

De ce este bună slănina de porc pentru organismul uman?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Primele semne ale instalarii dementei. Nu le neglija

Neurologii britanici au concluzionat ca activitati simple de rutina...

Gandurile negative ne pot face sa imbatranim mai repede…

Invitat la podcastul “Fain & Simplu cu Mihai Morar”,...

Jumatate dintre decesele din Romania sunt din cauza bolilor cardiovasculare

Institutul National de Sanatate Publica a subliniat, cu prilejul...

Slănina este relativ bogată în substanțe nutritive. Cele mai multe dintre acestea sunt deosebit de importante pentru funcționarea normală a organismului nostru. În compoziţia slăninei de porc, se găsește o cantitate mare de vitamine (A, B3, B4, B5, B6, B12), minerale (sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, zinc si seleniu), aminoacizi (un numar relativ mare de aminoacizi, dintre care o mare parte sunt esenţiali, cea mai mare cantitate având-o alanina, arginina, valina, glicina, prolina si treonina) și acizi organici (acid aspartic și glutamic).

De ce este bună slănina?

Conține multe vitamine din grupa B și componente minerale. Ele sunt importante atât pentru procesele metabolice, cât și pentru alte organe. În afară de aceasta, conține vitaminele A și E, care ajută la menținerea tinereții pielii, lucru foarte important pentru femei. În plus, vitaminele A și E întăresc inima și sistemul vascular.

Slănina nu este mai puțin benefică pentru mamele care alăptează, deoarece conține proteine valoroase. Acizii incluși în compoziția sa normalizează activitatea multor organe. Produsul întărește ficatul, sistemul nervos și creierul și curăță sângele de colesterolul dăunător.

Proteinele și grăsimile pe care le conține ajută la restabilirea forței organismului după un efort fizic intens. Dacă mâncați puțină slănină: metabolismul se va îmbunătăți; nivelurile hormonale se normalizează; se stabilizează starea sistemului nervos (mai ales în situații de depresie sau stres).

Desigur, vorbim de un consum normal. Slănina este recomandată în timpul sezonului rece, deoarece are efect de încălzire. Conținutul ridicat de seleniu din slănină întărește perfect sistemul imunitar al organismului, protejându-l de viruși. Un gram de slănină conține până la 9 kcal de energie – oferă energie.

Slănină pentru recuperarea rapidă după boli grave – reface organismul slăbit.

Rezolvă carența de vitamine – slănina este o sursă bogată de vitamine A, D, E și caroten. Grăsimile din ea ajută și la umplerea rezervelor de vitamine din organism, care sunt consumate în perioada iernii.

Oferă rapid senzaţia de saţietate. Grăsimile pot sătura rapid și astfel ne scutesc de mâncatul excesiv. Slănina poate fi o opțiune grozavă de mic dejun în timpul iernii.

sursa: Rador Radio Romania

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version