Acasă Auto Debirocratizare masivă: Înmatriculările auto se vor face mult mai simplu și mai...

Debirocratizare masivă: Înmatriculările auto se vor face mult mai simplu și mai ușor

305

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat vineri o serie de modificări legislative care permit o debirocratizare a sistemului de înmatriculări auto în România.

„Am un anunţ extrem de important. Azi voi semna ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate, mai ales acum în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii auto din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunţat Marcel Vela. 

Simplificare online

„În acelaşi timp, tot într-un mod digital, se pot face şi alte operaţiuni, direct de către proprietarul autovehiculului. Este vorba de radiere, obţinerea autorizaţiei provizorii de circulaţie, obţinerea unui duplicat al actului de înmatriculare şi nu în ultimul rând, extrem de important pentru producătorii autohtoni, pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru probe, pentru noile modele care vor fi produse în viitor”, a mai spus Marcel Vela. 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos