20.9 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăStirea zileiBihorDescoperire fantastica intr-o padure langa Oradea!

Descoperire fantastica intr-o padure langa Oradea!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un cunoscut medic din Oradea a murit la serviciu, chiar in curtea spitalului

Au fost scene șocante la Oradea, unde un celebru cardiolog a murit...

Descoperire uriasa de petrol si gaze in Romania. OMV confirma oficial

Compania energetică OMV Petrom a anunțat marți „cea mai...

Peste piranha prins de un pescar pe Crisul Repede, in centrul Oradei

Doi orădeni au găsit un exemplar de Piranha cu...

Un barbat din Oradea a facut descoperirea vietii intr-o padure de langa oras. El a dat peste un tezaur pe care l-a predat apoi Directiei Judetene pentru Cultura.

Bogdan Pascu, un IT-ist orădean pasionat de istorie, a găsit 150 de monede care stăteau de aproape cinci secole în pădurea de la Săldăbagiu.

„Nu pot să vă descriu sentimentul pe care noi, cei cu detectorii de metale, îl simţim când vedem scoasă la lumină o bucată din istoria ţării după sute sau poate chiar mii de ani”, a spus Bogdan Pascu.

Pădurea a fost explorată de zeci de persoane cu detectoare care sperau să găsească obiecte din al doilea război mondial. Bogdan a fost mult mai norocos, el a descoperit artefacte vechi de secole.

Tânărul spune că a descoperit monedele la câteva minute după ce a coborât din maşină. Micul tezaur era la marginea pădurii, aproape de parcare, ascuns sub nici o jumătate de metru de pământ. Orădeanul ar fi putut să se aleagă cu bani frumoşi vânzând monedele pe piaţa neagră. El a ales să respecte legea.

Arheologul de ocazie va primi o recompensă de 30 la sută din valoarea tezaurului descoperit. Colecţia de monede va trebuit întâi evaluată, iar apoi va intra în colecţia Muzeului Ţării Crişurilor. Bogdan Pascu are toate avizele şi autorizările necesare pentru deţinerea detectorului. Un astfel de aparat poate costa între 1.000 de lei şi câteva mii de euro.

Sursa: realitatea.net

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version