19.7 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATEPoliticaE nevoie de o lege a internetului din moment ce toate dispozitivele...

E nevoie de o lege a internetului din moment ce toate dispozitivele si aplicatiile au control parental?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Politicienii nu dau nicio clipa de ragaz oamenilor in a initia idei ciudate. Este cazul senatoarei PNL, presedinta Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, Nicoleta Pauliuc care a declarat marti, in cadrul prezentarii proiectului de lege privind controlul parental pentru accesul copiilor pana la varsta de 16 ani, ca „mediul online este un sat fara caini iar copiii nostri, indiferent de varsta, sunt la un pas distanta de mesaje care le pun de multe ori si viata in pericol.”

Ceea ce nu este tocmai adevarat orice aplicatie, si orice dispozitiv ce furnizeaza pot avea control parental.

PNL a afirmat ca a stat de vorba cu mai multe mame si cu parinti ingrijorati de supraexpunerea la ecrane a copiilor, despre continutul online total neadecvat varstei lor si impreuna cu colegele din Organizatia Femeilor Liberale au scos in dezbatere publica o initiativa legislativa care vine sa gaseasca solutii la aceste probleme semnalate.
”Concret, propunerea pe care o lansam si astazi in dezbatere publica consta in promovarea unei legi care vorbeste despre control parental pentru accesul copiilor nostri pana la varsta de 16 ani, pe retelele de social media. Ne intereseaza viitorul copiilor nostri, ne intereseaza sa avem o generatie sanatoasa, echilibrata din punct de vedere fizic si emotional, iar prin acest proiect de lege, credem noi ca dam suficiente instrumente parintilor sa poata sa ii protejeze pe copii”, a aratat Pauliuc.

Senatoarea PNL a precizat ca, dupa pandemie, fiecare dintre noi traieste o viata duala, o viata offline si o viata online, in afara internetului si stand pe internet. ”Avem reglementari care sa ne protejeze copiii. Copiii nu au voie sa cumpere tigari pana la varsta de 18 ani, nu se vand tigari si bauturi alcoolice langa scoli, copiii nu pot cumpara reviste care sunt destinate adultilor”, a explicat Nicoleta Pauliuc, dand si exemplul emisiunilor unde este specificat daca pot fi urmarite de catre minori.

”Din pacate, mediul online este un sat fara caini. Copiii nostri, indiferent de varsta, sunt la un pas distanta de mesaje care le pun de multe ori si viata in pericol. Sunt mesaje care vorbesc despre bulling, mesaje trimise de pradatori sexuali”, a mai afirmat Pauliuc. Ea a subliniat ca isi propune ca prin acest proiect de lege sa faca un spatiu mai sigur atunci cand vorbim de prezenta copiilor nostri in mediul online.

”Ce ne dorim ca prin acest proiect de lege ca, impreuna cu parintii, impreuna cu romanii care isi doresc, asa cum am spus, copiii lor sa creasca sanatosi, un proiect de lege care sa asigure un mediu online si un spatiu sigur pentru copii, sa ii protejam pe copii de noua boala a secolului, dependenta de ecrane, care, potrivit studiilor, afecteaza creierele copiilor nostri, sa implementam o legislatie cadru europeana si sa oprim anumite fapte ilegale, precum organizarea traficului de droguri prin intermediul internetului si racolarea de clienti din randul tinerilor”, a mai spus senatoarea PNL

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version