25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăStirea zileiEuroparlamentarul PPE, Rares Bogdan, anunta ca muncitorii români vor putea cere ajutor...

Europarlamentarul PPE, Rares Bogdan, anunta ca muncitorii români vor putea cere ajutor de șomaj în statele unde lucrează

in:

Stiri pe acelasi subiect

Muncitorii români din țările UE vor putea cere ajutor de șomaj în statele unde lucrează, după o perioadă de stagiu de trei luni, a anunțat miercuri seară eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE, făcând trimitere la o rezoluție pe care Parlamentul European o va supune la vot săptămâna viitoare, în sesiune plenară.

“Dacă totul merge bine în zilele astea la Bruxelles, muncitorii români vor putea cere ajutor de șomaj în statele unde lucrează, după un stagiu de 3 luni. Avem discuții încinse pentru a obține cât mai multe drepturi pentru cei care muncesc în țările UE. După cum știți, săptămâna viitoare avem în plen o Rezoluție privind protecția lucrătorilor sezonieri, iar contribuția Delegației EPP România este decisivă. Nu vă plictisesc cu detaliile procedurale și conținutul integral al Regulamentelor ce trebuie schimbate! Sunt multe prevederi inacceptabile în actuala legislație europeană. Noi vrem, însă, să ne asigurăm că statele membre știu că au responsabilitatea de a avea sisteme de securitate socială stabile, cu măsuri realizabile și aplicabile imediat în cazul unei crize”, a scris Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version