9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăStirea zileiPremierul Orban spune lucrurilor pe nume: „Avocatul Poporului a devenit dusmanul poporului”

Premierul Orban spune lucrurilor pe nume: „Avocatul Poporului a devenit dusmanul poporului”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Premierul Ludovic Orban a declarat, sambata dimineata, ca Renate Weber s-a transformat din Avocatul Poporului in „Dusmanul Poporului.

”In ultimele luni, institutia Avocatului Poporului are niste atitudini si actiuni care o transforma nu in Avocatul Poporului ci in dusmanul poporului. Va readuc aminte numai ce a facut adjunctul Avocatului Poporului transmitand o adresa in care sa ii oblige pe directorii de spital in care au fost tratati pacientii bolnavi de COVID sa anunte ca sunt institutii cercetate pentru tortura, incercand sa transforme tot personalul care a luptat in prima linie pentru tratarea persoanelor infectate, care si-a pus in pericol chiar sanatatea, viata lor si a familiilor lor in tortionari. Este rusinos ceea ce se intampla”, a afirmat Ludovic Orban sambata, intrebat ce parere are despre demersul Avocatului Poporului care cere ca elevii care dau examene sa nu fie termoscanati.

Primul ministru a precizat ca masura de termoscanare este in beneficiul celor carora li se masoara temperatura corporala si a reamintit faptul ca elevii care nu pot participa la prima sesiune a examenelor au posibilitatea de a intra in sesiune speciala, organizata tocmai pentru astfel de cazuri.

”Nu cred ca Avocatul Poporului are vreun motiv sa ia pozitiile publice pe care le ia, decat un motiv de natura politica. In ultima vreme, se pare ca se comporta mai mult ca avocatul PSD decat ca avocatul romanilor”, a mai afirmat seful Guvernului.

Avocatul Poporului Renate Weber considera ca masura Guvernului care prevede ca elevul sa aiba temperatura sub 37,3 grade pentru a putea da examenul e o discriminare.

„Apreciem ca interzicerea accesului elevilor care depasesc nivelul temperaturii corporale permise are ca efect incalcarea dreptului la educatie, in conditii egale, al elevilor care ar urma sa fie exclusi de la examenele de evaluare nationala si bacalaureat, afectand astfel rezultatele acestora pentru accesul la studiile liceale sau universitare”, transmite Avocatul Poporului intr-un comunicat de presa.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version