22 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATEFundamentalismul ISLAMIC infloreste in vreme ce PERSECUTIA ASUPRA CRESTINILOR a atins cote...

Fundamentalismul ISLAMIC infloreste in vreme ce PERSECUTIA ASUPRA CRESTINILOR a atins cote ISTORICE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Oragnizatia caritabila Open Doors a descoperit ca persecutia crestinilor a atins recent cel mai mare nivel din istorie din cauza cresterii globale a fundamentalismului religios, in special in cazul islamului radical, informeaza reteaua de stiri Breitbart.

Peste 100 de milioane de crestini sunt persecutati la nivel global, potrivit raportului organizatiei Open Doors pe anul 2016, mai mult de 80% din cazurile de persecutie avand la baza o forma de fundamentalism religios. De-a lungul anului trecut, cel putin 7.000 de crestini au fost ucisi pentru credinta lor, fata de 4.000 in 2014, se spune in raport, insa nu sunt luate in calcul crimele din Irak, Siria si Coreea de Nord, tari in care persecutarea violenta a crestinilor a devenit o norma, deoarece nu exista date oficiale pentru aceste tari.


Citeste si:

Crestinii sunt LA FEL DE CRUZI ca TERORISTII! Amenintari socante in moscheile din Europa: Va VOM TAIA ca pe PORCI!

Parintele Necula de la Mitropolia Ardealului: Ca preot ortodox sunt dușman al poporului, din cauza mea nu avem autostrăzi! Nu ne-a pierdut crestinismul, cat OMENIA!


Cel mai mare numar de morti se inregistreaza in zona sub-desertica a Africii, din cauza raspandirii rapide a islamului radical. In Nigeria, unde Boko Haram macelareste sistematic crestini, au fost ucisi peste 4.000 de crestini in cursul anului trecut, in timp ce 2.1 milioane au fost dezradacinati. Au fost atacate cel putin 198 de biserici.

Raportul urmareste persecutia crestinilor din cinci perpective diferite: viata privata, viata de familie, viata in comunitate, viata in cadrul natiunii si viata bisericeasca, urmarind mai multe tipuri de violente, cum ar fi violurile, crimele si arderea bisericilor.

Directorul departamentului de cercetare al organizatiei explica: „Este posibil ca persecutia sa fie atat de intensa in toate aspectele vietii, incat crestinilor sa le fie teama sa marturiseasca, astfel incat se poate intalni un nivel foarte scazut al violentelor, incidentele de persecutie rezultand deseori din acte de marturisire”.

Citiți articolul integral pe aktual24.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version