6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEPreot roman ortodox in Germania: Creștinii sunt persecutați, insultați și supuși violențelor...

Preot roman ortodox in Germania: Creștinii sunt persecutați, insultați și supuși violențelor de către musulmani!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Inevitabilul s-a produs: In 2024, nu mai sunt fonduri suficiente pentru Ucraina

Războiul din Ucraina continuă dar conform publicației germane BILD,...
Starețul Daniel de la Mănăstirea Sf. Gheorghe (aflată la 100 km de Berlin), membru al Consiliului de integrare pe lângă Cancelarul federal al Germaniei, i-a trimis o scrisoare Șefului Cancelariei Federale – ministru Federal pentru Misiuni Speciale – Peter Altmaier, în care își exprimă preocuparea în legătură cu situația refugiaților creștini din Germania, care sunt expuși constant persecuțiilor din partea musulmanilor din taberele de refugiați.
În câteva cazuri, situația este extrem de gravă din acest punct de vedere, astfel încât creștinii vor să se întoarcă acasă.
Iată scrisoarea Părintelui Daniel, potrivit orthodoxie.com:
„Cu adâncă preocupare, am înțeles, în aceste ultime zile, că migranții creștini din Siria, Eritreea și din alte țări sunt expuși, în taberele de refugiați, la persecuții și violențe, sunt insultați și hărțuiți de vecinii lor musulmani.
Toate acestea privesc de asemenea și minoritatea religioasă yazidi. Cazurile nu sunt rare, hărțuirea mergând până la răniri și amenințarea cu moartea. Este vorba despre ex-musulmanii convertiți la creștinism, care sunt expuși în mod particular. Conform tradiției islamice, aceștia trebuie pedepsiți. Sunt expuși la presiuni violente și se tem pentru viața lor, pentru că pentru musulmanii radicali, apostații își pierd dreptul la viață.
Pentru mulți dintre ei, posibilitatea de a rămâne noaptea în aceste tabere este exclusă, sunt constrânși să doarmă, spre exemplu, în Biserica evanghelică luterană Sainte-Trinité din Südendstrasse, în cartierul Berlin-Steglitz.
Un anumit număr de creștini sosiți din Orientul Mijlociu suportă presiuni atât de puternice, încât vor să se întoarcă acasă. Considerăm toate acestea incompatibile cu scopurile culturii germane și cu politica de primire a refugiaților. Creștinii caută protecție în Germania, însă, din cauza condițiilor mai sus menționate, au ajuns să simtă aici mai puțină siguranță decât în țările lor.
Germania oferă cetățenilor musulmani libertate religioasă în tabere, le este permis să-și construiască moschei acolo unde se reinstalează. Este inacceptabil ca forțele de poliție să nu intervină decât rar sau deloc în asemenea cazuri de dispute religioase.

Citeste si:

Oricare ar fi cauzele invocate, drepturile fundamentale în țara noastră au nevoie de o protecție specială. Nu există alternativă.
Vă cerem că faceți demersurile necesare pentru respectarea legislației germane în centrele de refugiați și, pe cât e posibil, să acceptați propunerile clerului și să garantați că acești creștini vor fi cazați separat de musulmani. Societatea noastră nu trebuie să permită ca oameni care au venit în Germania să caute protecție, fugind din calea războiului și a terorii, să găsească aici exact situația contrară celei promise de politicienii germani.
Vă rugăm să faceți cele necesare pentru ca dispozițiile germanilor privind primirea refugiaților să se extindă și la creștini și yazidi, în caz contrar, frumoasele cuvinte despre politica primirii migranților se dovedește a fi o farsă.
Așa cum a povestit starețul Daniel pentru site-ul rus Pravmir, el însuși a primit o „familie de refugiați, capul familiei fiind un arab care a studiat în Rusia. Soția lui este rusoaică și au o fetiță. Sunt creștini, au sosit acum două luni în Germania.
În tabăra în care sunt acum, nu există decât două familii de creștini din Siria. Pot fi imaginate presiunile exercitate asupra lor din motive religioase. Sunt multe tabere asemănătoare și asemenea familii nu sunt rare”.

 

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version