13.1 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalÎn ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes armata Moscovei a pierdut aproape 90% dintre tancurile pe care le avea la începutul războiului cu Ucraina, iar industria de apărare nu poate produce atât cât ar fi nevoie.

Potrivit jurnaliștilor de la Forbes, Rusia avea la începutul războiului cu Ucraina aproape 3000 de tancuri. În cei doi ani de război, armata rusă ar fi pierdut peste 2600 de tancuri. Cele mai multe au fost distruse în luptă, în jur de 150 au fost avariate, altele au fost abandonate sau capturate.

Comandor Valentin Mateiu: În opinia mea, este o evaluare prea optimistă, chiar foarte optimistă, dar care are la bază câteva adevăruri. Rusia, și la capitolul uman, și la capitolul echipament merge din start la un război de uzură. A pierdut deja o armată, cifra de 350 de mii de oameni pierduți este confirmată. La fel și acele 2000 și ceva de tancuri pierdute, sunt confirmate.

În tot acest timp, industria de apărare a Rusiei a reparat tancurile avariate și a livrat armatei pe cele mai vechi, stocate. Analiștii spun că producția de tancuri moderne a fost foarte mică din cauza embargourilor, în condițiile în care, în mare parte, componentele performante erau procurate din occident.

Comandor Valentin Mateiu: O evaluare estonă, cred, de la începutul războiului mergea spre 9000 de tancuri rusești și evaluarea că pot extrage, din aceste 9000, 2000-3500 de tancuri care pot fi trimise pe front.

Comandorul în rezervă Valentin Mateiu este de părere că, în ritmul acesta, Rusia ar putea avea probleme cu tancurile în următorii 2-3 ani.

SURSA: tvrinfo.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version