13.1 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăSocialSanatateIn timp ce politicienii impart miliardele din PNRR, romanii inghit in sec pe patul...

In timp ce politicienii impart miliardele din PNRR, romanii inghit in sec pe patul de spital

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

În plin scandal izbucnit în mediul online în ceea ce priveşte hrana care se oferă bolnavilor din unele spitale sibiene, o altă unitate medicală a ales să posteze imagini cu meniul variat care le-a fost pregătit pacienţilor cu ocazia sărbătorilor pascale.

Fotografiile cu meniul conceput pentru perioada Paştelui pentru beneficiarii Spitalului TBC Sibiu vin însoţite de următorul text: „Meniu festiv, de Paşte, pentru pacienţii spitalului. Bolnavii internaţi în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu au fost serviţi astăzi cu bucate tradiţionale, pregătite cu drag de bucătăresele din blocul alimentar al spitalului. Astfel, de pe masa de Paşte nu au lipsit ouăle roşii, drobul sau cozonacul cu nucă”, se specifică pe pagina de socializare a unităţii sanitare.

Scandalul legat de înfometarea bolnavilor din unele spitale sibiene a izbucnit la începutul lunii aprilie, când pe reţelele de socializare au început să apară o serie de imagini şocante cu porţii de hrană sărace atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ: un ou cu o linguriţă de margarină, sau un triunghi de brânză, două felii de pâine unse cu un strat subţire de unt / margarină şi câte un sfert de bucată de caşcaval şi de salam sau o bucată de parizer şi o bucăţică de unt, ori câţiva biscuiţi cu puţin gem, zeamă slabă cu câte o legumă etc..

În centrul scandalului s-au aflat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Cele două unităţi medicale acuzate că îşi înfometează pacienţii s-au apărat: reprezentanţii Spitalului de Pediatrie au menţionat că fotografiile nu sunt recente, în timp ce Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a schimbat firma de catering cu care avea contract.

„Asta mănâncă un pacient care cotizează la stat: ou spoit cu margarină”  

„Spitalul Judeţean Sibiu! Micul dejun, într-o dimineaţă minunată de primăvară, anul 2022… Cam despre asta este vorba prin România asta, unde toţi (…) din conducerea ţării se ”luptă” care să fure mai mult, care să fie mai bogat, mai influent… restul completaţi voi. Cam asta mănâncă un pacient care cotizează la stat pentru sănătate, un ou cu coajă spoit cu margarină”, se menţionează într-una dintre postări.

„Cică asta ar fi cina unui copil la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu. Nu-mi vine să cred! E educativ, învaţă forme si culori”, mărturiseşte mama unui alt pacient, arătând feliile de pâine cu bucăţelele de parizer şi caşcaval.

„Acesta ar trebui să fie micul dejun al ministrului Sănătăţii şi al parlamentarilor. Sau masa zilnică să fie în valoare de 11 lei! Poate măcar atunci ar rezolva problema spitalelor!”, susţin enervaţi unii români, în timp ce mulţi remarcă, privind postările, că ambalajele costă mai mult decât hrana din ele.

Sibienii se arată revoltaţi şi de justificările celor care conduc unităţile medicale şi sistemul sanitar, amintind că în timp ce bolnavii sunt înfometaţi, aceştia sunt taxaţi cu sume uriaşe, deşi multe alte unităţi spitaliceşti se descurcă onorabil cu aceeaşi normă de hrană alocată per pacient: „Pentru o zi de spitalizare, am plătit pentru norma de hrană şi două perfuzii 1.200 ron, iar pentru analize 800 ron. Cum de în alte spitale hrana, condiţiile de spitalizare, curăţenia, dotările se ridică la standarde europene, iar ziua de spitalizare costă la jumătate de preţ?”.

Sursa: adevarul.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version