20.9 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialNu mai cumparati centrale termice pe gaz! Tarile din Uniunea Europeana incep...

Nu mai cumparati centrale termice pe gaz! Tarile din Uniunea Europeana incep sa le interzica!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Un proiect de reglementare a Guvernului de la Viena, dat publicității săptămâna trecută, interzice montarea centralelor pe gaze începând din 2023. Cele montate deja în clădiri trebuie schimbate până în 2040.

Exista deja o discuție privind această interdicție, dar ar fi urmat să intre în vigoare cel mai devreme în 2025.

Termenul a fost devansat în condițiile în care țările Uniunii Europene își fac planuri pentru a reduce dependența de gazele din Federația Rusă, după atacul asupra Ucrainei. Austria își asigură 80% din necesarul său de energie din Rusia.

“Construcția sau instalarea unuia sau mai multora sisteme de încălzire care funcționează având ca sursă combustibil fosil lischid sau solid sau gaze fosile lichefiate nu va mai fi permisă în locuințele noi începând cu 1 ianuarie 2023”, arată draftul, porivit publicației Heute.

În același timp, proiectul mai arată și că posesorii sistemelor de încălzire pe gaze trebuie să le înlocuiască, până în 2040, cu sisteme alternative prietenoase cu mediul și vorbește despre “sisteme de încălzire verde”. Publicația arată că vorbim totuși de un draft, ale cărui detalii trebuie clarificate și trebuie să obțină acordul forțelor politice din Parlamentul austriac, poate chiar o majoritate clarificată, de două treimi.

Un proiect asemănător ar putea fi introdus și în România, cu aplicabilitate din 2030, potrivit unui anunț din iarna trecută al ministrului Mediului.

Austria este prima țară occidentală care a încheiat un acord pe termen lung de import de gaze rusești, semnat între compania OMV și Gazprom, în 1968, deci în plin război rece.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version