25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEÎncă un deputat PSD trimis în judecată pentru fapte de corupție!

Încă un deputat PSD trimis în judecată pentru fapte de corupție!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Deputata Luminita Jivan, fost presedinte al PSD Caras-Severin care a demisionat in august din partid, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA care o acuza de folosirea influentei in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie –Serviciul teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata a Luminitei Jivan, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei si presedintele PSD Caras-Severin pentru ”infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii unei persoane care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

De asemenea, a fost trimis in judecata administratorul unei societati comerciale, pentru complicitate.

”In perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, in calitate de presedinta a organizatiei judetene a unui partid politic, inculpata Jivan Luminita Maria ar fi promis celuilalt inculpat, om de afaceri care oferta in cadrul unei proceduri de achizitii publice de lucrari de reabilitare a strazilor dintr-un oras din judetul Caras Severin, ca se va prevala de ascendentul avut asupra primarului (martor) in virtutea ierarhiei interne de partid si il va determina sa atribuie contractul societatilor controlate de omul de afaceri. Pe langa functia detinuta in partid, inculpata s-ar fi bazat si pe faptul ca ar fi contribuit la asigurarea finantarii lucrarilor ce urmau a fi facute de primarie prin Fondul de Dezvoltare si Investitii (FDI)”, arata procurorii in rechizitoriu.

Potrivit DNA, ”promisiunea inculpatei Jivan Luminita-Maria ar fi fost facuta in considerarea faptului ca omul de afaceri s-ar fi obligat sa ofere sume de bani organizatiei locale a partidului conduse de inculpata, respectiv ca acelasi inculpat sa finanteze campanii locale de presa favorabile partidului politic avand ca scop obtinerea unor avantaje electorale”.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Luminita Jivan a fost audiata, la finalul anului 2019, si in dosarul spagilor incasate de DRDP Timisoara pentru PSD Arad.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version