10 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăStirea zileiINCREDIBIL! Pentru a lua painea de la gura romanilor, britanicii vor sa-si...

INCREDIBIL! Pentru a lua painea de la gura romanilor, britanicii vor sa-si puna pensionarii sa culeaga fructele si legumele!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un fost ministru conservator britanic, Owen Paterson, a propus ca pensionarii din Regat să culeagă fructele şi legumele, pentru a reduce numărul de imigranţi români şi bulgari angajaţi sezonier, iar pentru a reduce costurile fermierilor, aceştia ar putea fi plătiţi cu un salariu mai mic decât cel minim pe economie, pentru că muncesc mai lent, relatează Huffington Post.

Owen Paterson, care a fost secretar pentru mediu în perioada 2012 – 2014, ar fi făcut această sugestie în cadrul discuţiilor pentru anularea unei scheme care prevedea aducerea unui număr fix de muncitori sezonieri români şi bulgari în Marea Britanie, pentru a lucra în agricultură, scrie fostul ministru de cabinet, David Laws, într-o carte despre perioada în care a servit sub premierul David Cameron.

„Cineva a sugerat că, deşi renunţarea la schema (de aducere a românilor şi bulgarilor – n.r.) ar putea reduce migraţia, ar putea fi nepopulară în rândul fermierilor, cărora nu le-ar mai fi uşor să angajeze forţă de muncă ieftină pentru munca grea”, scrie Laws. „‘M-am gândit la asta’, i-a răspuns Paterson. ‘Cred că am răspunsul. Vom încerca să aducem mai mulţi pensionari britanici care să culeagă o parte din fructe şi legume'”, adăugă fostul ministru în carte.

„Unul dintre oficialii care lua notiţe s-a uitat surprinsă, crezând că nu a auzit bine. Auzise. Iar Paterson nu terminase: ‘Bineînţeles, aducerea pensionarilor britanici să facă această muncă ar putea duce la o creştere a costurilor pentru fermieri’, a spus el. ‘În definitiv, sunt puţin mai lenţi la muncă. M-am gândit şi la asta. Cred că putem aranja să excludem pensionarii britanici de sub incidenţa legilor privind salariul minim, pentru a le permite să facă această muncă'”, precizează Laws.

Fostul ministru de cabinet susţine că până şi cei mai conservatori oficiali au fost şocaţi de propunere.

Dezvăluirile făcute în carte au provocat un val de condamnare pe Twitter. Numeroşi utilizatori l-au ironizat pe Paterson şi i-au reproşat că nu se gândeşte la pensionari. Paterson neagă că ar fi făcut o astfel de propunere.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version