20.9 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăDivertismentDezvoltare personalaIncredibila LECTIE DE VIATA! Italian ajuns CERSETOR in Romania: Romanii sunt mult...

Incredibila LECTIE DE VIATA! Italian ajuns CERSETOR in Romania: Romanii sunt mult mai darnici decat italienii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Deși suntem obișnuiți să spunem că românii se duc la cerșit în Italia, iată că există și reversul medaliei. Un italian care și-a pierdut casa deoarece nu a mai putut plăti ratele la bancă s-a apucat de cerșit pe întreg continentul, iar acum s-a oprit în România, mai precis în zona Precista din Piatra Neamţ

Înarmat cu un carton pe care scrie, în limba română, că nu are loc de muncă, că a fost aruncat în stradă în Italia și că are nevoie de bani pentru medicamente (pentru tratarea unor afecţiuni de ficat şi rinichi), italianul era flancat şi de doi maidanezi pe care susţine că i-a cărat după el prin mai multe ţări din Europa, informează gazetaromaneasca.com

Bărbatul și-a pierdut casa în Italia: „Mi-a luat-o banca. Nu am putut plăti ratele la timp când s-a trecut de la lira italiană la euro”, spune el.

Din acel moment a şi început periplul său prin ţările europene, trecând prin Spania, Franţa, Germania, Elveţia, Cehia, Polonia, Ungaria şi, evident, România. Cu un câine a plecat din Italia, pe al doilea l-a adoptat prin Spania. Tot în Spania a trebuit să meargă pe jos, peste 100 de kilometri, după ce a refuzat să-şi abandoneze câinii cu care urcase în tren după ce şi-a luat bilet.

„Controlorul nu m-a lăsat cu câinii în tren. Am coborât că nu am vrut să mă despart de ei. Am mers pe jos peste 100 de kilometri, că nu mai aveam bani de bilet”, povesteşte italianul.

Experienţele din România au fost diverse.

„Cel mai rău a fost la Botoşani. Foarte răi poliţiştii de acolo, stăteau pe capul meu, că nu e legal să cer bani pe stradă. Dar eu nu dau în cap nimănui, nu cer. Am cartonul, cine vrea dă un ban, mănânc şi eu, iau o pâine şi la căţei. La Piatra Neamţ Poliţia m-a lăsat în pace dar aici e rău cu grupurile astea de copii cerşetori. Sunt răi, sunt violenţi. Sunt foarte agresivi. Trebuie să mă păzesc că îmi dau târcoale”, spune italianul.

La capitolul bile albe, menţionează o familie din Arad care l-a luat şi i-a oferit găzduire pentru câteva nopţi:

„Am putut face un duş, mi-au dat de mâncare, am dormit şi eu într-un pat normal. Nu erau italieni ci români. Italienii nu m-au ajutat niciodată, românii sunt mai darnici”.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version