Acasă Dosar Kremlinul si-a anuntat conditiile clare pentru oprirea razboiului: Daca ucrainenii fac asta,...

Kremlinul si-a anuntat conditiile clare pentru oprirea razboiului: Daca ucrainenii fac asta, totul se opreste!

601

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni agentiei Reuters ca actiunile militare ruse vor inceta „intr-o clipa” daca Ucraina indeplineste mai multe conditii: sa inceteze rezistenta, sa isi modifice Constitutia pentru a recunoaste anexarea Crimeei de catre Rusia si sa recunoasca independenta republicilor separatiste Donetk si Lugansk.

Peskov a precizat ca aceste conditii au fost aduse la cunostinta conducerii de la Kiev.

Reuters, citat de Agerpres, observa ca aceasta este cea mai explicita expresie de pana acum a termenilor pe care Moscova doreste sa ii impuna ucrainenilor pentru a pune capat asa-numitei „operatiuni militare speciale” incepute acum 12 zile.

In privinta neutralitatii Ucrainei, purtatorul de cuvant al presedintiei ruse a a afirmat ca Ucraina „ar trebui sa aduca amendamente Constitutiei, conform careia Ucraina va respinge orice obiectiv de aderare la orice bloc. Acest lucru este posibil numai prin modificarea Constitutiei.”

Peskov a insistat ca Rusia nu are intentia de a veni cu alte pretentii teritoriale fata de Ucraina.

„Suntem pe cale sa incheiem intr-adevar demilitarizarea Ucrainei. O vom incheia. Dar principalul este ca Ucraina sa isi inceteze actiunile militare. Ei trebuie sa inceteze actiunile militare si atunci nimeni nu va trage”, a mai spus el.

Conditiile puse de Rusia au fost anuntate inaintea celei de-a treia runde de negocieri ruso-ucrainene, care urmeaza sa aiba loc luni.

Invazia rusa in Ucraina, declansata in 24 februarie, a provocat cea mai mare criza a refugiatilor din Europa de dupa cel de-al doilea razboi mondial.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos