29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalLibia a declarat RAZBOI: "Libienii trebuie sa fie pregatiti pentru aceasta BATALIE"...

Libia a declarat RAZBOI: „Libienii trebuie sa fie pregatiti pentru aceasta BATALIE”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Guvernul libian a declarat razboi terorismului, iesind pentru prima data in public cu acuzatii despre anumite „grupari teroriste” care s-ar afla in spatele a zeci de atacuri si asasinate impotriva serviciilor de securitate si occidentalilor din tara.

„Nu va mai exista loc pentru terorism in Libia (…) si libienii trebuie sa fie pregatiti pentru ceea ce va impune o astfel de batalie in termeni de prudenta, de provocare si de sacrificii”, a anuntat Guvernul libian intr-un comunicat postat pe site-ul sau de Internet.

Libia a indemnat comunitatea internationala sa o sustina in lupta de „extirpare a terorismului din orasele libiene”.

„Natiunea se gaseste intr-o confruntare cu gruparile teroriste, iar Guvernul trebuie sa mobilizeze fortele militare si de securitate pentru a lupta impotriva acestui flagel”, a adaugat aceeasi sursa.

Potrivit Guvernului libian, „orasele Benghazi, Derna (est) si Sirt (centru) fac fata unui razboi terorist condus de elemente libiene si straine cu programe ostile”.

Autoritatile libiene nu au mentionat vreo anumita grupare, insa orasele Benghazi, Derna si Sirt sunt fiefuri pentru mai multe grupari extremiste, intre care Ansar Ashariaa, inscrisa in ianuarie pe lista neagra a Statelor Unite.

Sursa: mediafax.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version