26.4 C
București
marți, iunie 18, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalLumea a luat-o razna: raioane de jucarii neutre din punct de vedere...

Lumea a luat-o razna: raioane de jucarii neutre din punct de vedere al sexului!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O noua lege a luat prin surprindere comercianti din California (SUA) care sunt obligati de la 1 ianuarie 2024 sa aiba raioane de jucarii neutre din punct de vedere al sexului, potrivit unei noi legi de stat, scrie CNN.

Legea, care a intrat in vigoare luni, provine dintr-un proiect din 2021 din cadrul legislativului californian care impune comerciantilor cu amanuntul de jucarii cu o locatie fizica in stat si cel putin 500 de angajati „sa mentina o sectiune sau o zona neutra din punct de vedere al sexului, care va fi etichetata la discretia comerciantului cu amanuntul”

Evan Low, membru al Adunarii din California, a declarat ca a fost inspirat sa introduca acest proiect de lege de o fetita de 8 ani care a intrebat: „De ce ar trebui ca un magazin sa-mi spuna ce este un tricou sau o jucarie pentru fete?”.

„Proiectul ei de lege ii va ajuta pe copii sa se exprime liber si fara prejudecati. Trebuie sa lasam copiii sa fie copii”, a spus Low.

Din compasiune pentru disforia de gen!
Magazinele care nu se conformeaza noii legi ar putea fi supuse unei penalitati de 250 de dolari pentru prima incalcare si de pana la 500 de dolari pentru urmatoarele incalcari, se arata in textul proiectului de lege.

„Ar trebui sa avem cu totii compasiune pentru persoanele care se confrunta cu disforia de gen”, a declarat la vremea respectiva presedintele Consiliului Familiei din California, Jonathan Keller. „Dar activistii si legiuitorii de stat nu au dreptul de a-i forta pe comerciantii cu amanuntul sa adopte mesaje aprobate de guvern cu privire la sexualitate si gen. Este o incalcare a libertatii de exprimare si este pur si simplu gresit”.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 49-16 voturi in septembrie 2021 si a fost promulgat de guvernatorul Gavin Newsom in luna urmatoare.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version