25.1 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalNu mai e cale de pace in Orientul Mijlociu dupa asasinarea liderului...

Nu mai e cale de pace in Orientul Mijlociu dupa asasinarea liderului Hamas in zona protejata de Hezbollah

in:

Stiri pe acelasi subiect

Barbarie maximă! Hamas a difuzat o filmare cu trei ostatici în vârstă

Israelienii catalogheză gestul Hamas de a difuza un video...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Netanyahu mai are un dusman. Il cearta pe premierul canadian Justin Trudeau

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, l-a criticat miercuri pe omologul...

Nu mai e cale de pace in Orientul Mijlociu dupa asasinarea liderului Hamas in zona protejata de Hezbollah. Gruparile extremiste din Fasia Gaza si Liban acuza Israelul ca l-a eliminat pe liderul Hamas in fieful puternicei grupari integriste- Hezbollah din Liban. Specialistii se tem ca Hezbollah s-ar putea angaja intr-un razboi la scara mare cu fortele israeliene.

Saleh al-Arouri, adjunct al sefului politic Hamas, doi comandanti ai aripii armate a Hamas, si inca trei persoane – probabil tot membri Hamas – au murit in explozia de marti seara intr-un birou al organizatiei integriste, la periferia capitalei libaneze. Israelul nu a revendicat aceasta lovitura – insa rar revendica astfel de operatiuni. Al-arouri era de multa vreme pe lista celor mai cautati capi ai Hamas. Si uciderea lui marcheaza eliminarea responsabilului Hamas cu rangul cel mai inalt de la inceputul razboiului din Gaza. De data aceasta, presupusa drona israeliana a lovit pe teritoriul Libanului, in acea parte a Beirutului controlata de Hezbollah.

Egiptul se retrage

„Egiptul a informat oficial Israelul ca si-a inghetat rolul de mediator intre Israel si factiunile palestiniene pentru a incheia un acord care sa conduca la incheierea razboiului” in urma asasinarii lui Saleh al-Arouri, marti, in Liban, atribuita Israelului, au declarat surse, care au cerut anonimatul ca urmare a caracterului sensibil al acestui subiect, potrivit Agerpres.ro.

Conform acelorasi surse, miscarile Hamas si Jihad Islamic au informat la randul lor Cairo despre suspendarea negocierilor cu Israelul in vederea unei incetari a focului.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version