18.4 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalMoscova AVERTIZEAZA Romania din cauza declaratiilor ANTIRUSESTI ale lui Traian Basescu!

Moscova AVERTIZEAZA Romania din cauza declaratiilor ANTIRUSESTI ale lui Traian Basescu!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Rusia amenință că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării...

România cere despăgubiri pentru tezaurul nereturnat de ruși

Problema tezaurului românesc blocat în Rusia ajunge în Parlamentul...

Tineri din România și Bulgaria îi vor invita la vot pe bucureșteni

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată...

Moscova avertizeaza Romania privind declaratiile antirusesti ale presedintelui Traian Basescu, si a subliniat ca o deteriorare a relatiilor dintre Bucuresti si Moscova nu este in interesul nimanui.

”Rusia a remarcat o serie de noi declaratii antirusesti ale presedintelui roman Traian Basescu”, a declarat Ministerul rus de Externe intr-un comunicat.

”Liderul roman a acuzat indeosebi Rusia ca a comis ‘o agresiune impotriva Ucrainei” ”, a afirmat MAE rus, referindu-se la discursul tinut pe presedintele Basescu cu ocazia marcarii a 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO. Nici seful diplomatiei romane, Titus Corlatean, ”nu ramane mai prejos”, sustine MAE de la Moscova, in opinia caruia, ”in spatele unor astfel de atacuri se ghiceste intentia clara a Bucurestiului de a ignora cauzele initiale ale crizei ucrainene”.

”Aceasta retorica antiruseasca la varful statului roman (…) nu este in interesul nimanui”, este de parere Moscova.

Dupa escaladarea tensiunilor din Ucraina si, mai ales, din Peninsula Crimeea, presedintele Traian Basescu a afirmat ca motivul pentru care Rusia creeaza conflicte este acela ca Vladimir Putin vrea sa recreeze URSS si a apreciat ca Republica Moldova este „intr-un mare pericol”.

Ulterior, Traian Basescu a mai afirmat ca „impredictibilitatea Federatiei Ruse” obliga Romania sa analizeze atent situatia din regiune si sa „variante si posibilitati de reactie”.

„Dupa incidentele din 2008, cand Federatia Rusa a ocupat Abhazia si Osetia de Sud in Georgia, a fost Ucraina in 2014 si orice om politic, ca si orice strateg militar, trebuie sa-si puna intrebarea ce si cine urmeaza. Ca o fi Trannistria, ca o fi si Republica Moldova, ca urmeaza regiunea de sud a Ucrainei, de la Crimeea catre Odessa si gurile Dunarii pana la Bratul Chilia, sunt intrebari pe care oricine si le poate pune”, spunea Traian Basescu in 27 martie.

Sursa: agerpres.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version