21.5 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATENe luam ADIO de la circulatia in Europa doar cu BULETINUL!

Ne luam ADIO de la circulatia in Europa doar cu BULETINUL!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Franta a emis mandat de arestare pentru Bashar al-Assad, protejatul Rusiei

Lucrurile se complica in Orientul Mijlociu dupa ce Franta...

Un mort si zece raniti dupa ce au mancat la un restaurant din Franta

Tragedie uriașă în Franța! O femeie a murit după...

Reguli noi pentru persoanele care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin: Urmeaza amenzile!

Legislația referitoare la evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate a...

Franța va cere UE să impună un control sistematic al pașapoartelor pentru cetățenii europeni care intră și ies din Schengen, pentru a face mai dificilă reîntoarcerea jihadiștilor europeni plecați în Siria și Irak, scrie cyd.ro.

Propunerea, care a fost consultată de către Reuters, va fi prezentată de Paris vineri, 20 noiembrie, la reuniunea de urgență a miniștrilor de Interne din UE de la Bruxelles, ca răspuns la atacurile de la 13 noiembrie.

Franța a cerut deja schimbarea regulilor de control la fronierele externe ale UE, după atentatele de la Charlie Hebdo din ianuarie trecut, dar liderii Celor 28 nu s-au înțeles la vremea respectivă decât în legătură cu aplicarea mai atentă a regulilor deja existente.

Acum, Parisul cere din nou o „revizuire” a regulilor, pe care o consideră necesară din cauza amenițărilor teroriste și a valului de imigranți.

În paralel, Franța va cere crearea cât mai rapid cu putință a unei baze de date ale dosarelor de pasageri ai curselor aeriene intra-europene și către terțe țări – cereri blocate de multă vreme de către Parlamentul European – și o înăsprire a legislației europene în materie de arme de foc.

La ora actuală, vameșii se mulțumesc adesea cu un simplu control vizual al pașapoartelor resortisanților europeni, atunci când aceștia intră sau ies din Spațiul Schengen.


Citeste si:

Romania, exemplu negativ in Franta! Trebuie evitata aderarea tarii la Spatiul Schengen, pentru ca de la noi vin multi rromi! Afla cine a declarat asta

François Hollande este impotriva noastra: „Romaniei ii va fi refuzata aderarea la Schengen din cauza neindeplinirii conditiilor”


 

„Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict care pot derula activități ce reprezintă o amenințare reală la adresa securității interne și externe”, precizează vineri într-un comunicat de presă Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF).

Potrivit IGPF, au fost dispuse toate măsurile aflate în competența instituției pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ și civilizat.

Poliția a luat măsuri de suplimentare a personalului care își desfășoară activitatea la verificarea documentelor și de creștere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră.

„Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt”, se arată în comunicat.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version