22 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATENici o saptamana nu i-a tinut: Dragnea s-a certat cu Tudose! Refuza...

Nici o saptamana nu i-a tinut: Dragnea s-a certat cu Tudose! Refuza sa puna in aplicare programul de guvernare!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Surse politice citate de Antena 3 afirma ca, la doar trei zile dupa depunerea juramantului de la Cotroceni, Mihai Tudose l-a sunat pe Dragnea si i-a spus ca nu vrea sa puna in aplicare proiectul de guvernare ad litteram.

Potrivit surselor citate, la trei zile de la depunerea juramantului, Tudose i-ar fi comunicat lui Dragnea ca nu vrea sa puna in aplicare noul program de guvernare, pe care el nu l-a aprobat, si ca partea legata de taxe si impozite va distruge economia si firmele.

Luni seara, Dragnea i-ar fi reprosat unele numiri facute de Tudose in Guvern si faptul ca repeta greselile lui Grindeanu, insa premierul ar fi replicat ca nu are de gand sa fie un soldat care executa ordine in orb.

Surse guvernamentale citate de HotNews.ro declarasera luni ca o decizie finala privind posibila introducere a impozitului pe cifra de afaceri pentru companii va fi luata doar dupa ce premierul Mihai Tudose va avea rezultul simularilor.

Astfel, premierul nu ar fi de acord cu un impozit „clasic” pe cifra de afaceri, ci, eventual, cu un impozit „gradual si doar pe anumite tipuri de activitati”, potrivit surselor citate. Orizontul de timp al unei decizii finale nu e clar, dar sursele citate au declarat luni ca premierul vrea sa ia decizia inaintea acestei toamne.

Tudose s-a contrat cu Dragnea pe tema Fiscului, potrivit unor surse din PSD. Tudose ar lua in calcul schimbarea sefului ANAF, Bogdan Stan, pentru ca e nemultumit de scaderea incasarilor bugetare, dar Dragnea s-ar opune.
De altfel, Stan a fost convocat astazi la Guvern la ora 15.00 de vicepremierul Marcel Ciolacu, potrivit ANAF, o sedinta ce ar putea fi decisiva pentru soarta sefului ANAF.

Inca de luni, surse guvernamentale aratau ca Tudose ia in calcul schimbare lui Bogdan Stan, un functionar ce a avut in trecut legaturi cu firma TelDrum, apropiata de Liviu Dragnea. Tudose si-ar fi exprimat nemultumirea in discutii interne fata de slaba performanta a ANAF. „Cum e posibil ca incasarile din TVA sa scada fata de anul trecut, cand cresterea economica e de 5,7%, iar cresterea vanzarilor de retail e de 10%”.

Schimbarea sefului de la Fisc a fost unul dintre motivele de tensiuni si intre Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea. Si Grindeanu a vrut sa il schimbe pe Bogdan Stan cand era premier, dar s-a lovit de opozitia lui Dragnea.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version