12.4 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATEPresedintele Iohannis despre viitorul PREMIER: Si cand se angajeaza paznici prima conditie...

Presedintele Iohannis despre viitorul PREMIER: Si cand se angajeaza paznici prima conditie e sa NU AIBA CAZIER! Cum sa pui PREMIER un om cu probleme PENALE?!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu direcție către PSD și Liviu Dragnea. Iohannis a reiterat faptul că nu-și dorește un premier cu probleme penale și a dat ca exemplu un paznic care dorește să se angajeze și care nu o poate face, dacă are probleme penale, în context explicând că este de neconceput să dai țara pe mâna unui om cu cazier.”Nu am făcut un portret robot, eu am enunțat și cred că am fost destul de clar câteva condiții pe care le pun eu pentru a desemna un premier. Una dintre condiții este să nu aibă probleme penale.

Haideți să luăm chestiunea penală. Cu toții am citit în presă că se angajează paznici și prima condiție pusă este să nu aibă cazier penal. Păi cum putem să ne imaginăm că putem lăsa țara pe mâna unui om cu probleme penale.

Eu am o problemă cu oameni care nu ar trebui să fie în primul rând și ei se erijează în lideri. Eu am făcut acest anunț pentru ca fiecare partid să se pregătească din timp cu candidați curați, capabili, ca să nu avem discuții după alegeri.

Eu nu caut o persoană care să îmi fie prieten, caut o persoană care să vină cu garanția partidelor că poate face un Guvern serios și dacă partidele s-au înțeles corect, atunci Parlamentul va vota acel Guvern.

Eu nu cred în Guvern de uniune națională. În anumite situații complicate geopolitic sau politic, este posibil ca o astfel de soluție să se impună, dar alegerile parlamentare sunt făcute pentru a vedea pe cine dorește electoratul să conducă țara. Regula în democrație trebuie să fie: Guvernul va fi ales de Parlament, după ce a primit votul din partea cetățenilor”, a declarat Iohannis, la Adevărul Live.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version