31.1 C
București
miercuri, iulie 10, 2024
AcasăACTUALITATERezultate EXTRAORDINARE! Elevii romani AU DOMINAT Balcaniada de Matematica si s-au clasat...

Rezultate EXTRAORDINARE! Elevii romani AU DOMINAT Balcaniada de Matematica si s-au clasat pe Locul I!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Elevii români au obținut 12 medalii și s-au clasat pe locul întâi la Balcaniada de Matematică desfășurată în perioada 24-29 iunie în Slatina.

„Performanța României s-a datorat celor 12 medalii obținute de elevii români, două de aur, șapte de argint și trei de bronz. Echipa Liceului Teoretic Internațional de Informatică București a contribuit din plin la succesul României, obținând două medalii de aur prin Denis Chiriță (33 de puncte) și George Adrian Picu (33 de puncte), trei medalii de argint prin Ioan — Andrei Nicolae (31 de puncte), Nguyen Tran Bach (23 de puncte) și Sebastian Mihai Simon (27 de puncte) și trei medalii de bronz prin Amina Abu — Shanab (20 de puncte), Ileana Dima (18 puncte) și Mircea Donciu (16 puncte)”, informează un comunicat de presă al Lumina Instituții de Învățământ remis joi presei, preluat de romaniatv.net

De asemenea, o echipă locală a Slatinei, numită Alutus (înscrisă neoficial în competiție), a obținut o medalie de bronz, prin Robert Valentin Vădăstreanu.

Anul trecut, la acest concurs, lotul olimpic al României a reușit să obțină șase medalii, dintre care una de aur.

La competiția de anul acesta, care a ajuns la a XX-a ediție, au participat 118 elevi din 19 țări, în clasament pe țări România fiind urmată de Turcia și Serbia.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiție anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version