6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăStirea zileiRomania are un loc UNIC in Europa: Plaja in inima muntilor, ape...

Romania are un loc UNIC in Europa: Plaja in inima muntilor, ape cristaline si cel mai PUR AER de pe continent!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Datorită aerului pur care se gaseste aici Colibița, o localitate de pe Valea Bistriței, aflată la o altitudine de 900 de metri, între Munții Bârgău și Munții Călimani, este un loc unic in Europa. Valoarea concentraţiei maxime de ozon măsurată în Colibiţa este de 90 micrograme/m3. Valoarea medie în România este de 72,6 micrograme/m3.

Colibița a fost unul dintre cele mai atractive locuri pentru turiști și de aceste sărbători. Pe lângă aerul curat pe care îl pot respira turiștii, Colibița mai oferă și locuri de plajă la malul apei lacului de acumulare cu același nume.

În zonă se pot face și excursii, drumeții montane, ciclism, caiac, alpinism sau pescuit de păstrăv, clean sau caras. Zona are o reputație turistică istorică. Între 1923 și 1975, Colibița a fost o stațiune balneoclimaterică, însă a fost desființată după ce s-a luat decizia să se facă lacul de acumulare.

Autoritățile locale încearcă să transforme din Colibița într-o stațiune turistică. Deocamdată, poate fi declarată doar stațiune turistică de interes local. Pentru a deveni stațiune de interes național, trebuie să existe un drum rutier modernizat și marcat cu semne de circulație, transport în comun între stațiunea turistică și gară sau autogară, amenajarea și iluminarea locurilor de promenadă, apă curentă și canalizare, precum și un număr de minim 500 de locuri de cazare în hoteluri și pensiuni, scrie greanews.ro.

În urmă cu aproximativ 10 ani, în Colibița era în jur de 50 de case ale localnicilor. Acum sunt în jur de 400 de case de vacanță, pensiuni și vile. Pe malul lacului a fost construit și un complex turistic, unde o noapte de cazare costă 70 de lei, în timp ce un bungalow de lux cu vedere la lac costă în jur de 450 de lei.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version