16.5 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalVladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia amenință că monitorizează Baza Kogălniceanu

Activitățile NATO în Europa de Est și regiunea Mării...

Tineri din România și Bulgaria îi vor invita la vot pe bucureșteni

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată...

Polonia avertizeaza: Rusia ar putea ataca NATO in mai putin de 36 de luni!

Agentia de Securitate Nationala a Poloniei estimeaza ca Rusia...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

O sursa de incredere de la una dintre agentiile europene de informatii europene a dezvaluit presei germane ca are informatii despre scenariul unui atac rusesc asupra Europei atunci cand Statele Unite se vor gasi „fara lider” si nu-si vor putea ajuta rapid partenerii sa tina sub control atacul rusesc.

Aceasta posibilitate este luata in considerare de una dintre agentiile europene de informatii, scrie ziarul german Bild, citat de adevarul.ro, pe fondul cresterii temerilor ca Rusia ar putea ataca NATO intr-un interval de cel mult 10 ani. O recenta evaluare a unui serviciu european de informatii spune insa ca acest atac ar putea veni mult mai repede.

„Adica vorbim despre perioada cuprinsa intre momentul in care actualul presedinte al SUA isi va parasi mandatul la inceputul lui noiembrie 2024 si momentul in care un potential succesor ii va lua locul in ianuarie 2025”, arata publicatia spre „scenariul dramatic” a atacului lui Putin. Totodata, autoritatile ruse se asteapta ca scaunul presedintelui SUA sa fie ocupat din nou de Donald Trump, pentru ca „orice se poate intampla in timpul mandatului sau”.

Boris Pistorius, intr-unul dintre ultimele sale interviuri cu presa germana, a mai spus ca Berlinul are la dispozitie 5-8 ani pentru a restabili forta armatei sale.

S-a mentionat ca Germania va redistribui 4.000 de soldati Bundeswehr in Lituania, ca parte a intaririi flancului estic al NATO pana in 2027. Brigada este planificata sa fie dislocata la granita cu Rusia, a anuntat Pistorius.

Ministrul a subliniat, de asemenea, ca recrutarea militara obligatorie trebuie restabilita in Germania. Intre timp, Vladimir Putin „se joaca” cu Occidentul fiind pregatit pentru o „incetare a focului”: pe canale diplomatice, dictatorul transmite semnale ca vrea sa semneze un astfel de acord, scrie The New York Times. Potrivit publicatiei, o activitate relevanta in acest sens din partea lui Putin a fost remarcata din septembrie 2023. Potrivit unor analisti, este benefic pentru el sa obtina temporar un „front inghetat” in Ucraina si sa pastreze aproape 20% din teritoriile ucrainene pentru Federatia Rusa.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version