25.1 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalBarbarie maximă! Hamas a difuzat o filmare cu trei ostatici în vârstă

Barbarie maximă! Hamas a difuzat o filmare cu trei ostatici în vârstă

in:

Stiri pe acelasi subiect

Israelienii catalogheză gestul Hamas de a difuza un video cu trei ostatici în vârstă ca fiind una teroristă. În acest timp, Statele Unite au anunțat formarea unei coaliții internaționale pentru a opri atacurile teroriste ale rebelilor Houthi asupra navelor comerciale din Marea Roșie. După anunțul secretarului american al Apărării, rebelii din Yemen, susținuți de Iran, au precizat că nu își vor schimba tactica. Urmează imagini și informații cu puternic impact emoțional!

O filmare difuzată de gruparea teroristă Hamas a declanșat un val de indignare în Israel. În video apar trei bărbați ținuți ostatici din data de 7 octombrie, în vârstă de 79, 80 și 84 de ani. Oficialii israelieni au calificat clipul drept terorist și infiorător.

DANIEL HAGARI – purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene: Videoclipul difuzat de Hamas este un video terorist. Arată brutalitatea Hamas la adresa civililor foarte vârstnici, nevinovaţi şi care au nevoie de ajutor medical. Lumea trebuie să acţioneze pentru a se asigura că ajutorul medical ajunge la ei, iar starea lor de sănătate este verificată. Avem obligaţia morală să facem totul pentru a-i aduce pe ostatici acasă.

Pentru rudele ostaticilor, filmarea a reprezantat un soc dar si o mica bucurie.

AYALA METZGER – nora lui Yoram Metzger: A fost bucurie, pentru un moment, că i-am văzut în viaţă, să îi vedem că sunt OK, că stau, vorbesc. A fost şocant să îi vedem aşa, ca musulmanii, cu bărbi lungi. Dar sunt aceeaşi oameni pe care îi ştiu. Dar au slăbit şi par slăbiţi.

Celebrul actorul american Jerry Seinfeld a fost văzut în Tel Aviv unde și-a exprimat solidaritatea cu familiile ostaticilor răpiți de Hamas în atacurile teroriste din 7 octombrie.

La Tel Aviv a fost și secretarul american al Apărării, pentru a doua oară în ultimele două luni, pentru a exprima solidaritatea Washingtonului cu Israelul în războiul din Fâșia Gaza.

LLOYD AUSTIN – secretarul american al Apărării: Aceasta este operaţiunea Israelului şi nu sunt aici pentru a dicta condiţii şi termeni limită. Sprijinul nostru pentru dreptul Israelului de a se apăra este de neclintit, aşa cum m-aţi auzit spunând de mai multe ori, iar acest lucru nu se va schimba.

Lloyd Austin a anunțat și formarea unei coaliţii internationale în Marea Roşie, pentru a contracara atacurile teroriste ale rebelilor Houthi din Yemen asupra vaselor comerciale. Coaliția condusă de Statele Unite este formată din 10 țări.

SURSA: tvrinfo.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version