6.8 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiRomanii sunt cei mai generosi cu ”darul de nunta”: Ii intrecem pe...

Romanii sunt cei mai generosi cu ”darul de nunta”: Ii intrecem pe japonezi si americani!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Suntem în plin sezon de nunți și numărul acestora a crescut după ce în ultimii doi ani astfel de petreceri au avut restricții din cauza pandemiei. Acum, singura dilemă care rămâne pentru nuntași este cât să fie de darnici cu mirii. Potrivit economica.net, românii sunt cei mai generoși când vine vorba despre darul pentru cuplul proaspăt căsătorit. Scot din buzunar mai mulți bani chiar și decât nemții, americanii și japonezii.

Românii lasă mirilor între 100 și 500 de euro de persoană, adică o sumă mai mare dacă sunt foarte apropiați sau chiar rude și ceva mai puțin dacă sunt, de exemplu, colegi de muncă. Darul acoperă, în primul rând, costurile cu meniul și divertismentul din timpul petrecerii. Rămân, însă, și bani pe care cuplul îi poate folosi după bunul plac.

Și japonezii sunt cu dare de mână. Lasă la nuntă între 200 și 370 de euro. Prietenii oferă de obicei cel mai puțin, iar șefii mirilor cel mai mult. Este și o regulă în privința darului din Japonia: suma dată trebuie să fie neapărat un număr par.

Germanii și americanii nu sunt la fel de darnici. În Germania, colegii sau simplele cunoștințe lasă și 30 de euro mirilor, în timp ce familia, domnișoarele și cavalerii de onoare oferă în jur de 100 de euro. În Statele Unite ale Americii valoarea darului este între 95 și 118 euro. De asemenea, polonezii, irlandezii și spaniolii oferă cel puțin 50 de euro de persoană, iar suma maximă ajunge la 200 de euro.

Sunt și țări în care banii din plic sunt înlocuiți cu alte daruri. De exemplu, în Suedia sunt preferate cadourile pentru luna de miere. Cum ar fi un voucher de călătorie, o cazare la hotelul preferat sau alte servicii turistice. În Marea Britanie mirii fac o listă de cadouri dorite, pe care o trimit invitaților. Apoi aceștia aleg din tabel, în funcție de banii pe care îi au, darul pentru mire și mireasă. Iar în Australia cuplul menționează în invitația de nuntă dacă dorește bani sau alte cadouri.

Ultimele stiri