10.4 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiRusia iar s-a razgndit: Nu mai vrea ”denazificarea” Ucrainei, ci altul este...

Rusia iar s-a razgndit: Nu mai vrea ”denazificarea” Ucrainei, ci altul este scopul razboiului

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că „principalul obiectiv” al Moscovei în Ucraina este „eliberarea” regiunii Donbas, un semn că Moscova ar putea viza de acum acum obiective mai limitate, în fața rezistenței acerbe a Ucrainei, potrivit The Guardian.

„Principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost finalizate. Potențialul de luptă al forțelor armate ucrainene a fost redus în mod semnificativ, ceea ce face posibilă concentrarea atenției noastre principale și a principalelor noastre eforturi asupra atingerii obiectivului principal – eliberarea Donbasului”, a afirmat Șoigu, potrivit unei înregistrări vide citate de agenția de stat Interfax.

Shoigu a mai afirmat că forțele aeriene ucrainene și sistemul de apărare aeriană au fost „practic distruse” și că Rusia controlează acum spațiul aerian din Ucraina.

Vinerea trecută, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a declarat, de asemenea, că prima fază a operațiunii sale militare a fost „în general” finalizată, precizând că țara se va concentra pe „eliberarea” regiunilor ucrainene Lugansk și Donețk, cunoscute împreună sub numele de Donbas.

De notat că Șoigu, un aliat apropiat al lui Putin, nu a mai fost văzut multă vreme în public, după invazia din Ucraina.

Săptămâna trecută, Anton Gerashchenko, consilierul ministrului ucrainean de Interne, susținea că Serghei Șoigu a suferit un infarct și ar fi fost internat.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version