26.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăStirea zileiVasluiSatul sa lucreze in strainatate, un roman s-a intors acasa si si-a...

Satul sa lucreze in strainatate, un roman s-a intors acasa si si-a deschis o ferma bio: Vreau sa reusesc FARA PILE in tara mea!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Paul Miron originar din satul Cârţibaşi, comuna Bogdăneşti, judeţul Vaslui, şi este unul dintre milioanele de români plecaţi să-şi facă un rost în străinătate. De şapte ani, munceşte sezonier, cu acte în regulă, la o fermă de căpşuni din Anglia.

Cu banii câștigați în străinătate românul s-a hotărât să îşi facă un rost în satul natal. S-a oprit la o afacere inedită, cu care este hotărât să dea lovitura pe piaţa bio: o cultură de cătină, scrie adevarul.ro.

”Când am hotărât să fac ceva cu puţinii bănuţi pe care îi câştig aici, în Anglia, am zis să îi investesc în ceva ce nu face oricine. Am căutat pe internet tot felul de investiţii, ce se cere pe piaţă, ce s-ar preta la mine la ţară şi la tipul de sol. Am ajuns să mă opresc la cătină. Nici nu e greu de întreţinut ca şi cultură şi îmi permite, până la intrarea în rod, să mai vin la fermă în Anglia, să mai adun nişte bani”, povesteşte Paul Miron pentru sursa citată.

”Am căutat mai întâi ofabrică de procesare. Am găsit în Bistriţa o societate. Am fost acolo, am discutat cu domnul Roşca, proprietarul. El are nevoie de foarte multă cătină pentru ulei pe care îl exportă în Germania. Astfel am stabilit ca producţia de pe cultura mea de cătină să o livrez societăţii din Bistriţa”, explică Paul.

646x404 (3)

Vasluianul a încercat să acceseze şi fonduri europene pentru a-şi dezvolta afacerea, însă mărturiseşte că s-a lăsat bătut din cauza birocraţiei din România

”Am încercat să fac un proiect la GAL (Grupul de Acţiune Locala n.r.) Vaslui, însă ghidul este făcut în aşa fel încât noi, cei mici, să nu putem accesa un proiect. Responsabilii din România, dacă nu se trezesc în ceasul al 12-lea să facă un ghid pentru micii fermieri, să îl poată acces cât mai mulţi, nu vom putea dezvolta ţara. Conducerea ţării trebuie să se trezească pentru că după 2020 nu mai vedem niciun ban, atunci o să fim săraci cu adevărat. Mie unul nu îmi va conveni să investesc astăzi, dacă ei nu mă ajută atunci când avem nevoie. Degeaba vor veni mai târziu, când vor vedea că au greşit că nu au atras toţi banii care ni se ofereau prin proiecte”, afirmă Paul Miron.

646x404 (5)

”Străinătatea grea” l-a determinat să îşi investească banii câştigaţi şi să nu îi cheltuie doar pentru a-şi îmbunătăţi confortul de acasă.

”Muncesc în Anglia câte trei luni pe an din 2010. Am hotărât este timpul să fac ceva, să nu mai fiu sclav pe la alţii în străinătate. Pentru nişte bani, ne distrugem sănătatea şi stăm departe de familii şi cei dragi”, spune cu tristeţe vasluianul.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version