20.9 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialAngajariSomajul in Romania a ajuns la un MINIM ISTORIC!

Somajul in Romania a ajuns la un MINIM ISTORIC!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Rata somajului în luna martie a fost de 6,4%, înregistrând o valoare mai mica cu 0,1 puncte procentuale fața de cea din februarie (6,5%), arata datele publicate vineri de Institutul Național de Statistica.

„Numarul somerilor (în vârsta de 15 -74 ani), estimat pentru luna martie din anul curent este de 592 mii persoane, în scadere atât fata de luna precedenta (597 mii persoane), cât si fata de aceeasi luna a anului anterior (613 mii persoane)”, potrivit INS.

La barbați, rata somajului a fost cu 1,1 puncte procentuale mai mare decât la femei. „Pe sexe, rata somajului pentru barbati a depasit-o cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 6,9% în cazul persoanelor de sex masculin si 5,8% în cazul celor de sex feminin)”, se arata în statistica oficiala, potrivit Mediafax.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 5,3% pentru luna martie 2016 (6,0% în cazul barbatilor si 4,5% în cel al femeilor).

Numarul somerilor, în vârsta de 25-74 ani, reprezentau 77,2% din numarul total al somerilor estimat pentru luna martie 2016.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version