22 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăACTUALITATEStirea zilei in Romania: Gabriel Oprea ramane FARA IMUNITATE!

Stirea zilei in Romania: Gabriel Oprea ramane FARA IMUNITATE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

De ce este importanta vitamina D pentru un sistem imunitar puternic?

Vitamina D este unul dintre cei mai importanti nutrienti...

Renuntarea la imunitate a fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, precum si solicitarea de a fi cercetat penal cat mai repede reprezinta stirea zilei in Romania.

Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, miercuri, o scrisoare șefului Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, căruia îi comunică faptul că solicită colegilor senatori sa voteze cererea DNA de urmarire penala:

“Stimate domnule Preşedinte,
Conform art.109, alin.2 din Constituţia României şi a deciziilor nr. 93/1999 şi 270/2008 ale Curţii Constituţionale, numai Senatul României poate cere urmărirea penală a unui fost ministru pentru fapte comise în timpul exercitării funcţiei de ministru, care în prezent deţine calitatea de senator.
Vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să beneficiez de această imunitate de procedură, socotind că se va stabili adevărul, adică nevinovăţia mea. Mă consider nevinovat de faptele care mi se impută, nu am solicitat nimic Ministerului Afacerilor Interne, nu am beneficiat de la Ministerul Afacerilor Interne de nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de resort. Există un plan de
măsuri care funcţionează în baza unor instrucţiuni, adoptat înainte de anul 2000, care prevede asigurarea protecţiei şi a însoţirii permanente a ministrului de interne, ministrului de stat, viceprim-ministrului.
În consecinţă, solicit colegilor mei senatori să voteze cererea de urmărire penală, pentru a nu se prelungi perioada necesară stabilirii adevărului. Consider că gestul meu va face ca nici imaginea Senatului şi nici imaginea UNPR să nu fie afectate, aşa cum se întâmplă, din păcate, de fiecare dată când sunt în discuţie astfel de subiecte.
YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version