29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEStirea Zilei: Premierul Dacian Ciolos A DAT AFARA toata conducerea ANAF!

Stirea Zilei: Premierul Dacian Ciolos A DAT AFARA toata conducerea ANAF!

in:

Stiri pe acelasi subiect

ANAF-ul a terminat cu averile politicienilor si a inceput cu averile influencerilor!

ANAF-ul a terminat de verificat averile politicienilor si altor...

Prima mare institutie publica din Romania care da masiv oameni afara

La preluarea mandatului de ministru al Cercetării, Inovării și...

Peștele de la cap se împute: Șef în Poliție reținut pentru fapte de corupție!

Șeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din Argeș...

Decapitarea conducerii ANAF reprezinta stirea zilei in Romania. Primul ministru Dacian Ciolos i-a transmis șefului ANAF, Gelu Diaconu, că cel mai bine este să plece, după ce acesta a fost acuzat de DNA de abuz în serviciu, în dosarul lui Mădălin Voicu. Ulterior, în jurul orei 15.00, preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, şi vicepreşedintele instituţiei au fost demişi din funcţie.

Premierul Dacian Cioloș a semnat, joi, decizia de eliberare din funcție a șefului ANAF, Gelu Diaconu, au confirmat pentru Agerpres surse oficiale. Decizia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

„Dânsul a fost numit, nu a luat postul prin concurs. Am avut o discuție cu dânsul, mi-a explicat motivele pentru care consideră că nu e vinovat și că ANAF continuă procesul de restructurare, i-am spus că de aceea, problema în raport cu DNA nu trebuie transferată în ANAF, ANAF trebuie să rămână o structură credibilă și i-am spus că în aceste condiții e cel mai bine să plece. Mi-a spus că a înțeles”, a declarat joi Dacian Cioloș, conform Realitatea.net.

Întrebat dacă îl va demite pe Diaconu, Cioloș a răspuns afirmativ.


Citeste si:

Seful ANAF acuzat de DNA intr-un dosar cu furt din fonduri europene!


„Da, sigur, am spus de dimineață că în cursul zilei de astăzi. Aștept… doamna ministru de Finanțe a spus deja de ieri că îi cere demisia și, în sensul acesta, că va veni cu o schimbare. Aștept să vină doamna ministru cu variantele pe care vrea să mi le propună și vom lua o decizie. Asta nu înseamnă că eu cred că ei sunt vinovați”, a mai explicat Cioloș.

În această dimineaţă, Gelu Diaconu a trimis un comunicat de presă în care anunţă că nu va demisiona de la şefia ANAF, subliniind că în ce „privește solicitarea doamnei ministru Dragu de a îmi prezenta demisia, precizez cã nu îi voi da curs întrucât doresc sã fiu demis din funcție, astfel încât la finalizarea acestui dosar cineva sã-și asume consecințele acestei mãsuri”.

Acesta precizează că în opinia sa, este inacceptabil ca, fie din rea credințã, neștiință sau exces de zel, ale uneia sau mai multor persoane, o instituție de importanța ANAF sã poatã fi destabilizatã, punând în pericol ținta de deficit structural și întreaga securitate economicã a României. Reamintim că acesta este acuzat de abuz în serviciu de DNA, în dosarul lui Mădălin Voicu.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version