10.4 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăACTUALITATEToate TAXELE si IMPOZITELE la stat se platesc acum online, cu...

Toate TAXELE si IMPOZITELE la stat se platesc acum online, cu cardul!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Atenție părinți: Traficanții de persoane și agresorii sexuali fac ravagii pe internet

Traficanții de persoane și agresorii sexuali se adaptează rapid...

Ciolacu si cu Ciuca ne-au sorcovit! Scumpiri in lant pentru anul 2024

Alianta de guvernare PSD+PNL, condusa de Marcel Ciolacu si...

Salariul minim va creşte la 3.300 de lei brut. Cât va ajunge să fie la 1 ianuarie

Guvernul a agreat să majoreze salariul minim pe economie,...

Ministerul Finantelor Publice a semnat acordul de licentiere a Trezoreriei Statului ca acceptator de plati electronice cu carduri MasterCard si Maestro in conditiile stabilite de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului. Proiectul va dezvolta o componenta dedicata platii cu cardul, prin intermediul careia contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite si taxe atat la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, cat si la cele administrate de alte institutii publice. Contribuabilii nu vor plati comisioane la tranzactii.

Implementarea sistemului de plata online, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei Statului, se va realiza din fonduri europene

„E un pas important pe care Ministerul Finantelor Publice il face pentru a veni in intampinarea contribuabililor. Acestia isi vor putea plati taxele si impozitele de acasa si de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur si accesibil. Consider ca usurinta cu care ne platim taxele si impozitele este esentiala pentru o colectare mai eficienta si pentru cresterea gradului de conformare voluntara.  Este si o expresie a respectului pe care il avem pentru cetatean. Infrastructura nou creata este deschisa pentru toate sistemele de plata care accepta autorizarea Trezoreriei in conditiie legislatiei in vigoare”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.


Citeste si:

Statul mai pune un BIR pe romani! Vom plati IMPOZIT pe terenul DE SUB BLOC! Vezi de cand!

NOUL COD FISCAL – Platim taxe si impozite chiar daca NU AVEM NICI UN VENIT! Daca nu platesti, te executa SILIT!


„Licentierea Trezoreriei Statului ca acceptator de plati cu cardurile MasterCard sau Maestro reprezinta o premiera mondiala si suntem mandri ca astfel ne alaturam autoritatilor in demersurile lor de crestere a gradului de fiscalizare a economiei, cu ajutorul mijloacelor de plata electronice”, a adaugat Cosmin Vladimirescu, manager general al MasterCard pentru Romania.

In perioada urmatoare, MasterCard va realiza implementarea tehnica, care va dura maximum trei luni.

Proiectul a fost demarat inca de pe vremea ministrului Ioana Petrescu, cand a fost data o Ordonanta in acest sens. In actul normativ respectiv  se arata ca Trezoreria Statului va fi autorizata ca acceptator de plata cu cardul bancar si va presta acest serviciu pentru toate institutiile publice, astfel incat toti contribuabilii persoane fizice care detin carduri apartinand unui sistem de plata ce va accepta autorizarea (Mastercard, VISA sau altele), sa-si poata achita printr-un punct unic toate impozitele si taxele administrate de catre ANAF, primarii si alte institutii.

In prezent, contribuabilii isi pot achita taxele si impozitele in numerar la casierii, prin virament bancar sau mandat postal.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version