22.7 C
București
luni, iunie 24, 2024
AcasăEconomieTanara batuta de paznicii unui supermarket Carrefour pentru ca ar fi fost...

Tanara batuta de paznicii unui supermarket Carrefour pentru ca ar fi fost de etnie. Ce s-a intamplat in realitate

in:

Stiri pe acelasi subiect

Acuzații grave de discriminare rasială la Brașov. O tânără ar fi fost bătută de agenții de pază ai unui supermarket, după ce a fost acuzată că a furat. Victima ar fi reclamat la poliție că a fost bătută, dar plângerea ei nu ar fi fost luată în considerare.

„Am fost lovită cu palma peste față, cu pumnii la coaste și m-am panicat super tare, nu știam ce să fac”, povestește tânăra agresată.

Incidentul a avut loc pe data de 1 decembrie. Tânăra a cumpărat mai multe produse dintr-un supermarket, dar nu a păstrat bonul fiscal. Apoi a mers într-un alt supermarket, ce aparține de aceeași companie. La ieșire, fata a fost oprită de agenții de pază ai magazinului, care au acuzat-o de furt. Tânăra a fost condusă într-o cameră din incinta magazinului, unde agenții de pază ar fi agresat-o fizic.

„Am rămas cu traume și toate cele din cauza asta. Mi-e frică să ies pe stradă singură. Mi-e frică seara singură. Sun pe toată lumea să stea de vorbă cu mine, să nu mă gândesc că mi s-ar putea întâmpla ceva”, mai spune tânăra agresată.

Fata a chemat Poliția în ajutor, însă agenții ar fi sosit la locul incidentului doar la solicitarea pentru furt făcută de paznici. Mai mult, polițiștii sunt acuzați că nu au înregistrat și plângerea legată de agresarea fizică a fetei.

Nadia Olaru, agent principal de poliție: „În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat în cauză, polițiștii Secției 5 Poliție Braşov s-au sesizat din oficiu și au extins verificările, efectuând cercetări in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.”

În urma aparițiilor în presă referitor la o tânără de 18 ani, de etnie romă, bătută de un agent de pază al magazinului Carrefour din oraşul Braşov, compania a transmis următorul drept la replică:

„În legătură cu incidentul petrecut în hipermarketul Carrefour situat pe Calea Bucureşti 107, Braşov, dorim să aducem următoarele precizări:

Carrefour România este unul dintre cei 80 de fondatori semnatari ai Cartei Diversităţii din România, prin care ne-am angajat să continuăm să promovăm şi să implementăm principiile diversităţii şi nediscriminării, incluziunea şi egalitatea de şanse în interiorul şi în afara companiei.

Carrefour România depune toate eforturile pentru a se asigura că aceste principii esenţiale sunt respectate în activitatea organizaţiei. Totodată, prin toate iniţiativele pe care le derulăm şi parteneriatele cu diferite ONG-uri şi instituţii publice, susţinem programe de incluziune socială şi oferim suport alimentar persoanelor provenite din medii sociale defavorizate.

Zi de zi ne punem toată încrederea în fiecare membru al echipei noastre, indiferent de funcţia pe care o are, de statut, de naţionalitate sau etnie, vârstă, gen sau interese şi preţuim integritatea mai presus de orice.

Aceeaşi deschidere am demonstrat-o şi faţă de tânăra în cauză care, cu puţin timp înainte de momentul incidentului, fusese recrutată de una dintre firmele partenere Carrefour, urmând să înceapă activitatea chiar în relaţie cu magazinul Carrefour Braşov la care s-a petrecut evenimentul.

Însă, în urma investigaţiei realizate ca urmare a acestui incident, am descoperit cu dezamăgire că tânăra a fost autoarea unei sustrageri de bunuri din cele două magazine Carrefour din Braşov.

Carrefour România respinge categoric orice formă de violenţă sau agresiune şi promovează dialogul şi cooperarea, depunând toate eforturile şi diligenţele şi alocând resursele necesare în acest sens. Am pus la dispoziţia instituţiilor statului toate informaţiile necesare şi am oferit tot suportul astfel încât acestea din urmă să poată derula verificările şi anchetele care se impun. Vă mulţumim, Carrefour România”.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version