10.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăStirea zileiTransportatorii vor fi verzi de manie: Numarul TIR-urilor care circula pe soselele...

Transportatorii vor fi verzi de manie: Numarul TIR-urilor care circula pe soselele din Romania va scadea drastic

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Transportatorii sunt in pericol, dupa cum arata strategia de decarbonizare a sectorului de transporturi. Viitorul transporturilor va fi concentrat pe vehicule electrice, pe transport feroviar si naval fara emisii de carbon.

„Cu siguranta, impactul produs de schimbarile climatice este unul generalizat, pentru ca nicio natiune sau tara nu sunt scutite de efectele acestor schimbari. Furtunile violente, inundatiile, valurile de caldura sau incendiile de vegetatie demonstreaza impactul negativ al schimbarilor climatice, fapt care se rasfrange si asupra infrastructurii, indiferent de modul de transport, fie ca vorbim de rutier, feroviar, aerian sau naval. In ceea ce priveste sectorul transporturilor, obiectivul principal pentru toate tarile este de a oferi un cadru legal necesar si de a lua masurile esentiale pentru a permite o tranzitie rapida, durabila si eficienta de la autovehiculele care utilizeaza motoare cu ardere interna si aeronavele si navele care utilizeaza combustibili fosili la autovehiculele ecologice, avioane, trenuri si nave care utilizeaza electricitatea si sau alti combustibili din surse regenerabile”, a explicat Sorin Grindeanu, marti la Cotroceni.

„Decarbonizarea sectorului de transporturi se va baza si pe migrarea transportului rutier catre sistemele verzi, cum ar fi cel pe calea ferata sau naval. Totodata, accelerarea investitiilor, implementarea tehnologiilor existente si incurajarea schimbarilor de comportament pot sa contribuie la reducerea emisiilor din transporturi si contribuie la punerea acestui sector extrem de important in economia fiecarui stat pe calea decarbonizarii. In acest context, putem sa vorbim in special de investitii extrem de importante in infrastructura feroviara, in achizitia de material rulant nou pentru calea ferata sau dezvoltarea porturilor”, a completat Grindeanu

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version