6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEUn istoric britanic vrea cu tot dinadinsul sa devina cetatean roman! ”Tara...

Un istoric britanic vrea cu tot dinadinsul sa devina cetatean roman! ”Tara asta pare BLESTEMATA sa fie condusa prost! Vreau sa schimb asta!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Cand nu era pe scena soprana Angela Gheorghiu canta la Securitate

Soprana Angela Gheorghiu, una dintre cele mai apreciate voci ale...

Și dacă totuși s-a discutat atât de mult în presă despre brexitul din Marea Britanie, prin care poporul a decis ieșirea din Uniunea Europeană, există totuși persoane care își doresc să rămână parte din marea familie a acestui continent.

Istoricul britanic Mark Percival a luat o decizie foarte originală, vrea să obțină cetățenie română pentru a putea rămâne în UE, după care are planuri de a participa la următoarele alegeri din țara noastră pentru a schimba elita politică de la București.

El a ajuns prima dată în România în 1988, fiind student la Facultății de Istorie de la Universitatea din Bristol. A vizitat atunci Bucureștiul, Constanța și Brașovul. A fost fermecat de peisajele din țara noastră și a fost încântat să descopere, vorbind cu niște copii, că românii detestă regimul ceaușist, notează b1.ro.

La mai puțin de o lună după mineriada din 13-15 iunie 1990, el a revenit în România, apoi a decis să-și scrie teza de doctorat despre țara noastră. În 2002, când a primit și ofertă de muncă, a decis să se stabilească la București. A fost o hotărâre firească, de vreme ce trecuseră deja aproape 14 ani de la prima sa vizită aici.

Totuși, nu și-a pus problema să obțină cetățenia română până la votul pro-brexit pe care l-au dat majoritatea britanicilor.

El a comentat pentru pressone.ro referendumul prin care s-a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și a susținut că u crede că s-a mai petrecut vreodată ceva la fel de “stupid”.

Mark Percival susține că acum învață pentru a obține cetățenia română, dar și-o va păstra și pe cea britanică deoarece simte ceva aparte pentru România, vrea să rămână britanic și se simte european.

Și acum, după atâția ani, România îi place la fel de mult, iar unul dintre momentele sale favorite din an este sărbătoarea Paştilor ortodoxe. Totuși, în continuare, este dezamăgit de politicienii români.

“România pare blestemată să fie condusă prost. Unul dintre primele lucruri pe care le voi face după obținerea cetățeniei va fi să votez la alegerile generale. Vreau să mă alătur Uniunii Salvați Bucureștiul. Multă vreme s-a tot spus că România nu are nicio șansă, că nu poți înlătura actuala clasă politică, dar mereu am reacționat împotriva acestei idei: «Nu se poate ca asta să țină la infinit! Dacă toată lumea detestă actuala clasă politică, trebuie să se poată face ceva!»”, a spus istoricul britanic pentru pressone.ro.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version