6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO - Actrita Angelina Jolie a venit in Balcani pentru a sustine...

VIDEO – Actrita Angelina Jolie a venit in Balcani pentru a sustine imigrantii sirieni!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Actrita Angelina Jolie, in calitatea sa de emisar al Inaltului Comisariat al ONU pentru Refugiati, a vizitat miercuri portul Pireu, din apropiere de Atena, unde s-a intalnit cu peste 4.000 de refugiati, relateaza Agerpres.

Cu parul prins in coada, imbracata in pantaloni si cu un tricou, vedeta si-a facut aparitia in portul grecesc la ora 10.00 GMT, insotita de oficiali ai Comisariatului ONU pentru Refugiati si inconjurata de reprezentanti ai presei.

Actrita a stat de vorba aproximativ 30 de minute cu reprezentanti ai ONU si cu cativa refugiati sirieni si irakieni intr-o cladire a portului.

La plecarea vedetei, in pofida masurilor de precautie luate de anturajul sau, cateva zeci de jurnalisti, cameramani si fotoreporteri au fortat cordonul de securitate instalat de politie pentru a ajunge la actrita. Aceasta a refuzat sa discute cu presa si s-a indreptat spre masina cu care a venit.

„Sper ca prezenta Angelinei Jolie va duce la deschiderea granitei. Se face deja o luna de cand am ajuns in Grecia si doresc sa trec frontiera si sa merg in Germania”, a declarat pentru AFP unul dintre refugiati, Bichal, un sirian in varsta de 23 de ani, originar din Alep.

Macedonia, tara vecina cu Grecia, si-a inchis frontiera la 7 martie, decizie ce a dus la blocarea a mii de refugiati in Grecia.

Inainte de a sosi la Atena Angelina Jolie a fost in Liban unde a vizitat tabara de refugiati de la Bekaa. Presa elena a publicat speculatii conform carora actrita se va duce joi la frontiera cu Macedonia, informatie care nu a fost confirmata oficial.

Mai multe celebritati, implicate in activitati umanitare, au vizitat in ultima perioada de timp taberele de refugiati din Grecia, in special pe cele din insula Lesbos, printre care actrita americana Susan Sarandon, la sfarsitul lunii decembrie, si artistul disident chinez Ai Weiwei. Actrita britanica Vanessa Redgrave a vizitat la inceputul lunii ianuarie centrul de primire a refugiatilor Eleonas, din Atena, la fel ca si presedintele Comitetului Olimpic International, Thomas Bach.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version