29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăStirea zileiTimisVIDEO - Dintr-un salariu de 2400 de lei, un primar si-a construit...

VIDEO – Dintr-un salariu de 2400 de lei, un primar si-a construit PROPRIA BISERICA, de 50.000 de euro, langa PISCINA din curte!

in:

Stiri pe acelasi subiect

În comuna Giroc, din județul Timiș, clopotele bat de două ori, din curtea bisericii și din curtea primarului. Edilul a avut ambiţia să construiască un lăcaş de cult numai pentru familia lui, pe care l-a ridicat frumos în grădină, lângă piscină. Mitropolia nu recunoaşte biserica ce a costat 50.000 de euro. Om cu frica lui Dumnezeu, primarul din Giroc a simţit nevoia să aibă Casa Domnului lângă casa lui. Plus că i s-a părut mai comod să facă nunţile şi botezurile familiei la doi paşi.„Sper să fie așa și botezurile și căsătoria fetei celei mici”, a spus primarul Ionel Toma, citat de digi24.ro.

O singură problemă a apărut: biserica nu a fost sfinţită de mai marii ortodoxiei. Primarul nu s-a împiedicat în detalii și a adus preoţi catolici pentru nunta fiicei sale.

De doi ani de muncă și aproximativ 50.000 de euro a fost nevoie pentru ridicarea lăcașului de cult, aflat la doar câțiva metri de vechea biserică din comună.

Biserica primarului a stârnit discuţii vii printre localnicii de la Giroc.

„Nu mi se pare ok să bată clopotul de două ori”, a spus un localnic.

„Nu știu cât costă să îmi fac nunta acolo, nu mai e cazul că deja eu sunt căsătorit, dar poate înmormântarea… mă duc și negociez. (Cu primarul?) Exact”, a adăugat alt localnic.

Soţia primarului închide însă repede gurile care spun vorbe pe care nu vrea să le audă.

„N-am făcut bordel, n-am făcut birt, n-am făcut altceva decât pentru sufletul nostru. Pe noi ne cheamă Toma și în cinstea Sfântului Toma am făcut biserica”, a spus Ana Toma.

Clădirea căreia îi spune primarul „biserică” este însă o simplă casă pentru Mitropolia Banatului.

„Eu nu am cunoștință de biserica ridicată în curtea domnului primar. Nu aparține de Parohia Ortodoxă Giroc”, a spus Lucian Florea, reprezentantul Mitropoliei Banatului.

Primarul de la Giroc spune că a ridicat clădirea căreia îi spune biserică din economiile familiei.

Când a construit biserica primarul avea un salariu de aproape 2.400 de lei pe lună. Potrivit declaraţiei sale de avere, el mai deţinea 11 terenuri şi sume importante provenite din vânzarea unor proprietăţi. Ionel Toma este primar la Giroc de 10 ani.

Edilul a absolvit două Facultăţi, Ştiinţe Politice şi Drept şi are un masterat în Ştiinţe politice plus un doctorat în Management Agricol, mai informează Digi24.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version