6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO - PANICA la nivel MONDIAL! Turcia a DOBORAT un avion MILITAR...

VIDEO – PANICA la nivel MONDIAL! Turcia a DOBORAT un avion MILITAR al Rusiei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...
Aviaţia turcă a doborât marţi un avion militar care a încălcat spaţiul aerian al Turciei în apropiere de frontiera sa cu Siria, au relatat posturile de televiziune NTV şi CNN-Turk, citând surse militare turce, informează Agerpres.

Postul de televiziune CNN-Turk, citat de portalul rus Gazeta.ru, relatase anterior că acesta era un avion de vânătoare rus. Preşedinţia turcă a anunţat ulterior că avionul doborât este unul rus, informaţie confirmată şi de Moscova, potrivit AFP.

Imagini difuzate de cele două televiziuni au arătat cum avionul militar este în picaj, cuprins de flăcări, şi se prăbuşeşte într-o zonă montană din Siria, în apropierea frontierei cu Turcia, lângă provincia turcă Hatay (sud).

La solicitarea agenţiei France Presse, un responsabil turc a precizat că autorităţile încearcă să identifice „cărei ţări îi aparţine acest avion” doborât de avioane turce F-16.


Citeste si:

Incepe razboiul! Turcia ar fi doborat un avion rusesc, Putin se RAZBUNA!

Un KAMIKAZE al Statului Islamic S-A ARUNCAT IN AER in Turcia!


Premierul turc Ahmet Davutoglu, care a convocat o reuniune de urgenţă cu şeful Statului Major, Hulusi Akar, şi cu ministrul de externe Feridun Sinirlioglu a decis ca Ankara să sesizeze NATO şi ONU cu privire la incidentul de la frontiera turco-siriană.

Potrivit CNN Turk, cei doi piloţi care se aflau la bordul avionului de vânătoare doborât au reuşit să se catapulteze, pe teritoriul Siriei.

De la începutul intervenţiei militare ruse în Siria în sprijinul regimului preşedintelui Bashar al-Assad, la sfârşitul lunii septembrie, incidentele de frontieră s-au înmulţit între Ankara şi Moscova.

La 3 octombrie, avioane de vânătoare turce au interceptat un avion militar rus angajat în Siria, care încălcase spaţiul aerian al Turciei şi care a fost forţat să se întoarcă. Moscova a invocat atunci ‘condiţii meteo nefavorabile’.

Armata turcă a doborât la 16 octombrie o dronă de fabricaţie rusă, care pătrunsese în spaţiul aerian al Turciei.

Tensiunile între cele două ţări au crescut în ultimele zile, după o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localităţi turcofone în Siria. Turcia l-a convocat vineri pe ambasadorul Rusiei la Ankara pentru a protesta faţă de ‘consecinţele serioase’ ale acestei operaţiuni.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version