25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiVIDEO - Un astrofizician de la o universitate de renume din SUA...

VIDEO – Un astrofizician de la o universitate de renume din SUA spune ca o civilizatie dezvoltata tehnologic a trait pe pamant inaintea oamenilor!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

A mai existat vreodată viaţă în sistemul nostru solar, pe sateliţi naturali, planete sau chiar pe Terra cu mult înainte de apariţia formelor de viaţă care au dus la apariţia speciilor actuale? Aceasta este una dintre întrebările pe care şi le pun mulţi oameni de ştiinţă. Profesorul Jason Wright, un astrofizician de la Pennsylvania State University, crede că acest lucru este foarte probabil, dar că dovezile sunt ascunse adânc în interiorul scoarţei terestre.

Este posibil ca o specie avansată să fi trăit pe Venus sau Marte, înainte de schimbarea climei pe aceste planete. Wright crede că rămăşiţele acestor civilizaţii avansate din punct de vedere tehnologic ar putea fi găsite la mare adâncime, unde au fost ascunse de mişcările plăcilor tectonice şi eroziune.

Puteţi citi lucrarea lui Wright pe site-ul Arxiv.org.

Oricât ar părea de improbabilă, teoria are fundamente ştiinţifice. Se estimează că la 10.000 de ani după dispariţia oamenilor de pe planetă aproape toate urmele existenţei lor de la suprafaţă – oraşe, poduri, structuri de oţel – vor dispărea ca şi cum nu ar fi existat niciodată.

Potrivit cercetărilor, primele forme de viaţă au apărut pe Terra acum aproximativ 4,28 miliarde de ani. Se estimează că pe planetă trăiesc între 10 şi 14 milioane de specii.

Este posibil ca specia care a trăit pe Terra acum miliarde de ani să fi fost eliminată chiar de inteligenţa artificială pe care a creat-o. Lordul Martin Rees, un cunoscut astrofizician, crede că formele de inteligenţă cu care omenirea va lua contact vor fi total diferite de cele pe care le cunoaştem. „Va fi un fel de entitate electronică”, a declarat el. Cu alte cuvinte, aceşti extratereştri vor fi, cel mai probabil, inteligenţa electronică în care au evoluat maşinile în altă parte a spaţiului după ce şi-au eliminat creatorii organici.

Sursa: go4it.ro

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version