25.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăACTUALITATEJustitieViorel Hrebenciuc a fost retinut in dosarul retrocedarilor ilegale! Fostul deputat, scos...

Viorel Hrebenciuc a fost retinut in dosarul retrocedarilor ilegale! Fostul deputat, scos cu catuse din sediul DNA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Liberalul Iulian Dumitrescu are interdicţie de exercitare a funcţiei după ancheta DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, are interdicţie...

Florin Citu pus sub urmarire penala!

Florin Citu a fost pus sub urmarire penala in...

Superman Citu ajunge la DNA! Procurorii investigheaza miliardele pe vaccinurile din pandemie

Fostul premier Florin Citu, anchetat de procurori pentru fapte...

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga: „Nu am luat, am dat!”

Primarul din Mioveni retinut de DNA pentru spaga, Ion...

Viorel Hrebenciuc a retinut in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. Fostul deputat PSD a fost scos cu catuse la maini din sediul DNA Brasov. Potrivit procurorilor DNA, Hrebenciuc a fost retinut pentru a nu se sustrage urmaririi penale si pentru a se asigura buna desfasurare a procesului penal, in dosarul privind retrocedarea ilegala a peste 43.000 de hectare de padure, in care este acuzat de sase infractiuni, Fostul deputat PSD urmeaza sa fie adus la instanta suprema pentrru judecarea propunerii de arestare preventiva.

Viorel Hrebenciuc arestat

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Viorel Hrebenciuc, pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spalare a banilor, cumparare de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, in dosarul privind retrocedarea ilegala a peste 43.000 de hectare de paduri.

Retinerea lui Viorel Hrebenciuc se impunea intrucat exista probe din care rezulta ca a savarsit faptele de care este acuzat, iar masura este proportionala cu gravitatea infractiunilor care ar fi fost comise de acesta, potrivit procurorilor. De asemenea, retinerea lui Viorel Hrebenciuc este necesara pentru a se asigura buna desfasurare a procesului penal si a impiedica sustragerea acestuia de la urmarirea penala.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost scos cu catuse la maini din sediul DNA Brasov, marti, dupa aproape cinci ore de audieri, si va fi dus la instanta suprema pentru judecarea propunerii de arestare preventiva, in conditiile in care pe numele sau a fost emisa ordonanta de retinere.

Sursa: Mediafax

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version