Acasă ACTUALITATE Zi de DOLIU NATIONAL in Romania! Regele Mihai, GRAV BOLNAV, va lipsi...

Zi de DOLIU NATIONAL in Romania! Regele Mihai, GRAV BOLNAV, va lipsi de la inmormantarea Reginei Ana!

Guvernul va lua în şedinţa de miercuri o decizie privind stabilirea unei zile de doliu naţional, pe 13 august, ca urmare a încetării din viaţă a Reginei Ana a României, au declarat pentru AGERPRES surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, cel mai probabil doliul naţional se va ţine în ziua în care Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeş.

Trupul neînsufleţit al Reginei va fi adus în ţară marţi, 9 august, pe Aeroportul Henri Coandă, adăugat sursele citate, arătând că se discută în acest moment dacă transportul se va face cu o aeronavă a MApN.

Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeș, cel mai probabil pe 13 august, a anunțat, la Digi 24, avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu.

El a adăugat că în următoarele zile se vor face formalitățile în Elveția, după care trupul neînsuflețit va fi adus în România, probabil săptămâna viitoare. Înmormântarea propriu-zisă va avea loc, probabil, cam pe data de 13 august, a spus Vasiliu.

Potrivit avocatului Casei Regale, starea Regelui Mihai este „stabilă”. „Trebuie să ținem cont de vârstă, de diagnostic și de faptul că o recuperare spectaculoasă este mai greu de anticipat”, a adăugat el.

Adrian Vasiliu a completat că, probabil, Regele Mihai nu va participa la înmormântare, dată fiind starea sa de sănătate.

„Nu știu ce să vă spun aici. Dar, înclin să cred că nu va veni, pentru că totuși și șocul psihic și starea de sănătate … e preferabil să fie protejate. Dar, nu se știe niciodată”, a afirmat avocatul.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCasa Regala a Romaniei ESTE IN DOLIU! A MURIT REGINA!
Articolul următorSimona Halep se MARITA cu un machidon!