15 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăStirea zileiZece sugestii despre cum sa faci fata zilelor caniculare

Zece sugestii despre cum sa faci fata zilelor caniculare

in:

Stiri pe acelasi subiect

Vara este asociata adesea cu zilele caniculare, dar nu mai trebuie sa fie asa. Avem aici o lista de 10 sugestii care te vor ajuta sa scapi de canicula vara aceasta, potrivit celor de la omgtoptenz.com:

 

10. Reduceti temperatura

Toate electrocasnicele pe care le folosim emana caldura, de la computer pana la masina de spalat. Opriti computerul daca nu-l folositi pentru ca emana foarte multa caldura.

 

9. Scufundati-va in apa

Un dus rece, o baie in piscina la strand te ajuta sa faci fata zilelor caniculare si sa-ti racoresti corpul.

 

8. Pastrati-va patul rece

O alta solutie impotriva caldurii este sa folositi asternutiri din satin. Deasemenea puteti tine asternuturile in congelator pentru o perioada, intr-un sac de plastic bineinteles.

 

7. Pastrati-va fata “fresh”

Datorita caldurii si zapuselii fata ta este transpirata si lipicioasa mai tot timpul, in special daca ai un tip de ten gras. In acest caz utilizeaza un servetel pentru fata pentru a-i mentine prospetimea si hidratarea.

 

6. Pulverizati-va

Foloseste o sticla cu pulverizator pentru a te racori. Nu folosi apa rece, e posibil sa te imbolnavesti.

 

5. Verdeata

Copacii sunt cea mai buna modalitate de a opri caldura sa-ti invadeze casa. Planteaza copaci imprejurul casei, stiu ca suna a plan de viitor, dar merita.

 

4. Pastrati jaluzelele inchise

Inchideti jaluzelele si trageti draperiile pentru a opri lumina soarelui sa patrunda in incapere in momentul in care caldura incepe sa-si faca simtita prezenta. Dimineata aerisiti bine casa pentru a lasa aerul rece sa racoreasca incaperea.

 

3. Nu iesiti afara

Nu iesiti afara intre orele 12 si 6 pentru a evita insolatiile sau arsurile solare. Deasemnea, cumparati-va o lotiune de protectie solara.

 

2. Purtati haine lejere

Hainele de culoare deschisa te fac sa te simti grozav si nu atrag soarele si caldura in schimb cele de culoare inchisa fac exact opusul. Ca material bumbacul este cea mai buna optiune.

 

1 .Hidratati-va

Este o teorie foarte adevarata aceea potrivit careia apa este arma suprema impotriva caldurii. Corpul uman pierde foarte multa apa prin transpiratie in perioada caniculara. Consumati cat mai multa apa, puteti consuma deasemenea si sucuri naturale.

 

Ultimele stiri