32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăDivertismentComentariul zilei15.000 de medici din Rusia catre Putin: ”Opriti imediat razboiul!”

15.000 de medici din Rusia catre Putin: ”Opriti imediat razboiul!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Verificări la medicii care eliberează în exces concedii medicale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că există medici care...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Peste 15.000 de medici si lucratori din domeniul sanatatii din Rusia au semnat o scrisoare deschisa adresata lui Putin orin care ii cer sa inceteze ostilitatile impotriva Ucrainei.

Medicii, asistentele medicale si paramedicii spun ca „se opun cu fermitate actiunilor militare desfasurate de fortele armate ruse pe teritoriul Ucrainei” si au cerut retragerea trupelor. „Misiunea noastra este de a salva vieti umane”, se arata in scrisoare.

„In acest moment dificil pentru ambele tari, solicitam incetarea imediata a ostilitatilor si rezolvarea tuturor problemelor politice exclusiv prin mijloace pasnice”, se arata in scrisoare, citata de BMJ.

Textul integral al scrisorii:

Noi, medici, asistente medicale si paramedici rusi, ne opunem cu tarie actiunilor militare desfasurate de fortele armate ruse pe teritoriul Ucrainei. Nu cautam vinovati si nu judecam pe nimeni. Misiunea noastra este de a salva vieti omenesti. Este greu de imaginat o profesie mai umana decat cea de medic. Si acum, in aceste momente dificile pentru ambele tari, solicitam incetarea imediata a ostilitatilor si rezolvarea tuturor problemelor politice exclusiv prin mijloace pasnice.

Ca intotdeauna, nu impartim oamenii in prieteni si dusmani. Am jurat sa ajutam orice om, indiferent de nationalitate, religie sau opinii politice. Dar astazi ajutorul nostru nu este suficient. Razboiul va lua multe vieti si va schilodi atat de multe destine incat nu vom avea timp sa ajutam in ciuda tuturor eforturilor posibile. Toti vor tipa de durere si isi vor striga mamele in aceeasi limba. Orice proiectil sau glont, chiar daca nu-si atinge tinta si nu ia viata cuiva, aduce totusi frica, panica si durere. Durere care contracta inimile. Inima tuturor doare acum. A civililor. Cea a soldatilor. Mamele si sotiile soldatilor. A copiilor. Nimeni nu merita aceasta frica. Nimeni nu merita sa fie ucis sau ranit. Din greseala sau intentionat.

Rudele, prietenii, pacientii si colegii nostri se afla pe teritoriile atacate. Nu exista nici macar o singura persoana printre ei care ar beneficia de pe urma varsarii de sange in curs. Nu putem sta departe de durere si suferinta, care cresc cu fiecare minut.

Viata umana este nepretuita. Este nevoie de o clipa pentru a fi ucis in actiune, in timp ce tratamentul si recuperarea victimelor pot dura ani de zile. Iar pentru momentele din razboiul de astazi, vom plati pentru multi ani de acum incolo. Indiferent de modul in care este justificata utilizarea armelor letale, acestea raman letale. Mortale si cauzatoare de durere si suferinta. Prin urmare, urmand juramintele noastre si mentinand un tratament uman si egal al tuturor vietilor, cerem suspendarea imediata a tuturor operatiunilor cu utilizarea armelor letale.

Ultimele stiri