Acasă Dezvoltare personala 80 milioane de euro pentru sprijinirea persoanelor vârstnice. Ministrul Boloș: Lansăm în...

80 milioane de euro pentru sprijinirea persoanelor vârstnice. Ministrul Boloș: Lansăm în premieră pentru România un pachet de servicii de îngrijire la domiciliu

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat, în consultare publică, Ghidul solicitantului „Comunități de seniori – sprijin pentru persoane vârstnice vulnerabile afectate de probleme locative“.

Apelul, finanțat Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, dispune de o alocare totală de 80 milioane euro pentru a sprijini măsuri ce urmăresc îmbunătățirea condițiilor locative ale bătrânilor vulnerabili.

„Vorbim despre un tip de servicii sociale care se derulează în premieră pentru România, care vor contribui la menținerea independenței și calității vieții pentru persoanele vârstnice, astfel încât ele să poată continua să trăiască în comunitățile lor și să participe activ la viața socială. Avem în vedere atât furnizarea de servicii de îngrijire la domiciliu, de la hrănire și până la igienizare, cât și servicii de îngrijire medicală și terapie. Vor putea beneficia de aceste pachete de servicii românii cu vârsta de peste 65 de ani. Să vă faceți o idee despre cât de important este acest apel, în acest moment, serviciile de îngrijire a seniorilor din România deservesc 12.500 persoane, adică doar 1,3% din persoanele care au nevoie de acest tip de sprijin”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentO doctorita din Iasi a murit subit, între cabinet și sala de operație
Articolul următorPremierul Ciucă anunță desființarea pensiilor speciale: “Nu lăsăm moștenire nimic. E o chestiune de responsabilitate pe care ne-o asumăm cu toți”